Skip to main content

Συχνές Ερωτήσεις

Πότε σταθεροποιείται η φαλάκρα;

H φαλάκρα είναι η πιο κοινή ορολογία για την αλωπεκία ανδρογενετικού τύπου. Εκτιμάται σε κλίμακα Norwood και έχει 7-8 στάδια! Η σταθεροποίησή της μπορεί να γίνει όταν ο ασθενής φτάσει σην τελευταία κλίμακα και άρα έχει χάσει όλα του τα μαλλιά εκτός της δότριας περιοχής (περιοχής στο πίσω μέρος του κεφαλιού). Βέβαια αυτό δεν είναι απαραίτητο ότι θα συμβεί σε όλους. Εξαρτάται από το πότε θα εμφανίσει κάποιος αλωπεκία και σε ποια ηλικία θα ξεκινήσει η απώλεια μαλλιών. Σχετίζεται ακόμα και με τη γενετική προδιάθεση που έχει το άτομο. Δηλαδή, μπορεί κάποιος να χάσει τα μαλλιά από τους κροτάφους και να μην προχωρήσει άλλο η αλωπεκία. Για αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει υποστήριξη από ομάδα ειδικών έτσι ώστε και να προληφθεί η έκτασή της αλλά και να προταθούνοι καταλληλότερες θεραπείες για την αναστολή της.

Πότε πέφτουν τα μαλλιά μετά από μεταμόσχευση;

Μετά από μια μεταμόσχευση μαλλιών τα μαλλιά πεφτουν 3-4 εβδομάδες μετά. Οι θύλακες προσπαθούν να αφομοιωθούν στο νέο τους περιβάλλον και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ξαφνική τριχόπτωση. Δεν πέφτουν οι θύλακες που έχουν μεταμοσχευθεί, πέφτουν οι τρίχες. Οι οποίες σταδιακά αρχίζουν να επαναφυτρώνουν μετά την 8η-10η εβδομάδα μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Ποια είναι η τιμή της μεταμόσχευσης μαλλιών;

To κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών στην Ελλάδα κυμαίνεται από 2000-6000€ περίπου. Εξαρτάται από την περιοχή που θα αποκατασταθεί, τα μοσχεύματα που θα τοποθετηθούν και από το αν η επέμβαση θα διεξαχθεί από γιατρό ή από ομάδα νοσηλευτών.

Πού να μεταμοσχευθούν μαλλιά στην Ελλάδα;

Υπάρχουν αρκετοί φορείς- κέντρα στα οποία μπορείτε να απευθυνθείτε. Εξαρτάται την περιοχή που μένετε. Ειδικά στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη υπάρχουν μια σειρά από εξειδικευμένα κέντρα για τη φροντίδα των μαλλιών σας. Είναι σημαντικό να κάνετε σωστή έρευνα αγοράς ή επισκεφθείτε και τα αντίστοιχα forums για να καταλήξετε σε ειδικούς οι οποίοι έχουν εμπειρία, εξειδίκευση και που θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας. Ζητήστε να δείτε φωτογραφίες ασθενών πριν και μετά. Συγκρίνετε τα αποτελέσματα με τη δική σας περίπτωση.

Πότε να κόψετε τα μαλλιά σας μετά από μεταμόσχευση;

Μετα από μια μεταμόσχευση μαλλιών, είναι σημαντικό να φροντίστε κακά την περιοχή και να ακολουθήσετε τις οδηγίες της ιατρικής σας ομάδας. Τις πρώτες μέρες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, τα μοσχεύματα απορροφώνται και ενσωματώνονται στο νέο περιβάλλον τους. είναι σημαντικό να ξεκινήσει η αιμάτωση και να δημιουργηθεί νέος ιστός γύρω από αυτά. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου 3 εβδομάδες. Για αυτό κάποιος μπορεί να κουρευτεί με ασφάλεια ένα μήνα μετά τη θεραπεία.

Είναι το FUE One Touch ασφαλής επέμβαση;

Ναι, το Fue One Touch είναι απολύτως ασφαλής επέμβαση. Καταρχάς, στη Starks, αυτή η επέμβαση διεξάγεται μόνο από εξειδικευμένους, έμπειρους γιατρούς που έχουν ολοκληρώσει εντατική εκπαίδευση. Επιπλέον, η τεχνική πραγματοποιείται με εργαλεία μίας χρήσης, σε στείρο περιβάλλον που εγγυάται την ασφάλεια των ασθενών μας. Σε αντίθεση με την τεχνική FUT, η οποία όχι μόνο προκαλεί έντονες ουλές στη δότρια ζώνη, αλλά ενέχει και υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, η τεχνική FUE One Touch είναι ελάχιστα επεμβατική και ως εκ τούτου δεν δημιουργεί καθόλου ουλές και δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο μόλυνσης.

Είναι επώδυνη;

Όχι, η FUE One Touch δεν είναι επώδυνη επέμβαση. Μπορεί να αισθανθείτε μια ελαφριά ενόχληση κατά την πρώτη αναισθητική ένεση, αλλά τίποτε παραπάνω. Επίσης, εφόσον δεν δημιουργούνται ουλές (σε αντίθεση με την τεχνική FUT), η ανάρρωση μετά τη συνεδρία είναι γρήγορη και οι ασθενείς μπορεί να αισθάνονται μόνο έναν ελαφρύ πονοκέφαλο για λίγες ώρες μετά την επέμβαση.

Επιπλέον, μπορεί να νιώθετε ένα μικρό σφίξιμο στο κρανίο σας για λίγες ημέρες μετά την επέμβαση, αλλά όχι πόνο.

Πόσο διαρκεί;

Ανάλογα με τον αριθμό των τριχοθυλακίων που θα εμφυτευτούν, μια συνεδρία μεταμόσχευσης μαλλιών διαρκεί από 3 έως 6 ώρες. Στη Starks, διασφαλίζουμε ότι παρέχεται στον ασθενή μια ευχάριστη εμπειρία κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών. Η ιατρική μας ομάδα θα θέσει ως προτεραιότητα την άνεσή σας κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να απολαύσετε ένα ωραίο γεύμα, μια ταινία στο Netflix ή ακόμη και να παίξετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια!

Θα έχω καθόλου ουλές;

Η τεχνική FUE One Touch είναι ελάχιστα επεμβατική και ουσιαστικά δεν αφήνει κανένα σημάδι. Η εξαγωγή και η εμφύτευση πραγματοποιούνται με ειδικά εργαλεία διαμέτρου μικρότερης από 1 χιλιοστό και επομένως μετά από μερικές ημέρες δεν θα μπορείτε να δείτε κανένα σημάδι της μεταμόσχευσης.

Πόσο χρονικό διάστημα θα πρέπει να απουσιάσω από την εργασία μου;

Εάν εργάζεστε σε δουλειά γραφείου, μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά σας την επόμενη ημέρα, εάν θέλετε! Για οποιουδήποτε είδους σωματική εργασία ή σωματικά απαιτητική εργασία, θα πρέπει να περιμένετε 1 εβδομάδα προτού επιστρέψετε στη δουλειά σας. Έχετε υπόψη ότι κατά τις πρώτες 48 ώρες μετά τη μεταμόσχευση σάς συνιστούμε να ψεκάζετε τα εμφυτευμένα τριχοθυλάκια με φυσιολογικό ορό κάθε 30 λεπτά!

Πότε θα αρχίσω να βλέπω τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται τον 3ο μήνα μετά τη συνεδρία. Συνήθως, περίπου το 70% της ανάπτυξης επιτυγχάνεται μετά τους πρώτους 6 μήνες και το συνολικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται σε διάστημα περίπου 12 μηνών. Όμως, αυτό μπορεί να διαφέρει ελαφρώς από ασθενή σε ασθενή.

Θα πρέπει να ξυρίσω τα μαλλιά μου;

Ανάλογα με την περίπτωσή σας, προσφέρουμε διαφορετικές εναλλακτικές στη Starks. Μπορείτε να ξυρίσετε εντελώς το κεφάλι σας, να επιλέξετε στρατιωτικό κούρεμα, δηλαδή ψαλίδισμα μόνο στη δότρια ζώνη, ή ακόμη και ξύρισμα των άκρων, εάν έχετε πιο μακριά μαλλιά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν να πραγματοποιηθούν από την εξειδικευμένη ομάδα μας ακόμη και συνεδρίες χωρίς καθόλου ξύρισμα των μαλλιών. Ωστόσο, έχετε υπόψη ότι στις συνεδρίες χωρίς καθόλου ξύρισμα των μαλλιών απαιτείται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την επίτευξη του βέλτιστου αριθμού τριχοθυλακίων, αν και δεν επηρεάζονται τα αποτελέσματα.

Μετά τη μεταμόσχευση, θα εξακολουθώ να χάνω μαλλιά; Θα χρειαστώ και άλλη μεταμόσχευση στο μέλλον;

Δυστυχώς, η τριχόπτωση και η ανδρογενετική αλωπεκία είναι συνεχιζόμενα προβλήματα. Επομένως, ανάλογα με την ταξινόμηση της αλωπεκίας σας βάσει της κλίμακας Norwood, την ηλικία σας και το οικογενειακό ιστορικό σας, μπορεί να χρειαστεί ένα διαφορετικό πλάνο συντήρησης για την παράταση του χρόνου ζωής των μαλλιών που έχετε. Όμως, έχετε υπόψη ότι τα μεταμοσχευμένα μαλλιά δεν πέφτουν. Αναπτύσσονται κανονικά και διαρκούν για μια ζωή.

Και τα αποτελέσματα θα φαίνονται φυσικά;

Απολύτως. Η τεχνική FUE One Touch εγγυάται φυσικά αποτελέσματα. Αυτό επιτυγχάνεται επειδή οι εξειδικευμένοι γιατροί μας διαμορφώνουν ένα λεπτομερές πλάνο εμφύτευσης με βάση τις επιμέρους ανάγκες κάθε ασθενή και οι τρίχες εμφυτεύονται με ειδικές συσκευές που ονομάζονται εμφυτευτές. Με αυτές τις συσκευές, μπορούμε να ελέγχουμε πλήρως το βάθος, τη γωνία και την κατεύθυνση των τριχών, ώστε να επιτυγχάνουμε ένα απολύτως φυσικό αποτέλεσμα.

Πόσο κοστίζει;

Η τιμή μιας επέμβασης εμφύτευσης μαλλιών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: Τον αριθμό των τριχοθυλακίων, τις ώρες που απαιτούνται για τη μεταμόσχευση και τον τύπο ξυρίσματος που επιλέγετε. Στη Starks, ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε προσιτές τιμές, και επομένως διαθέτουμε συγκεκριμένα προγράμματα πληρωμής, ώστε να μην αναγκαστείτε ποτέ να θυσιάσετε την ποιότητα λόγω της τιμής.

Πόσο καιρό μετά θα μπορέσω να φορέσω καπέλο;

Δεν θα πρέπει να φορέσετε κανενός είδους καπέλο για 7 ημέρες μετά την επέμβαση. Μετά από 1 εβδομάδα, μπορείτε να αρχίσετε να φοράτε ξανά καπέλο τζόκεϊ και θα πρέπει να περιμένετε 1 μήνα για να φορέσετε κράνος ή οποιοδήποτε άλλο είδος καπέλου.

Πότε μπορώ να ξεκινήσω ξανά γυμναστική;

Δεν θα πρέπει να γυμνάζεστε ή να συμμετέχετε σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα για 1 εβδομάδα μετά την επέμβαση. Για διάστημα 8-15 ημερών μετά την επέμβαση, μπορείτε να ξεκινήσετε ξανά ήπια γυμναστική. Μετά από αυτό το διάστημα, μπορείτε να επιστρέψετε στο πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής σας.