Skip to main content

Μέχρι στιγμής, οι άνθρωποι που υποφέρουν από τριχόπτωση ή και αλωπεκία αποζητούν λύσεις συνήθως σε επεμβατικές μεθόδους αποκατάστασης. Αρκετοί όμως είναι και αυτοί που από φόβο για κακά αποτελέσματα ή παρενέργειες της μεταμόσχευσης μαλλιών επιλέγουν να μην ακολουθήσουν απολύτως καμία θεραπεία.

Στα κέντρα Starks, οι υπηρεσίες μεταμόσχευσης μαλλιών που προσφέρουμε παρέχονται σε ένα άκρως ασφαλές περιβάλλον, με μεγάλη εξειδίκευση και για αυτό οι παρενέργειες είναι εξαιρετικά σπάνιες αλλά και ήπιες.

Παρόλα αυτά, για όσους δεν επιθυμούν την επεμβατική αποκατάσταση αλλά υποφέρουν από αραίωση, σε αυτό το κείμενο θα βρουν μια σειρά λύσεων μη επεμβατικών για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης τους.

Πλεονεκτήματα μη- επεμβατικών θεραπειών

Οι μη επεμβατικές θεραπείες προσφέρουν εξαιρετικά πλεονεκτήματα σε εκείνους που μπορεί να ανησυχούν για τις πιθανές παρενέργειες των αναισθητικών. Στα κέντρα Starks, προσφέρουμε πολυάριθμες υπηρεσίες που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της αραίωσης των μαλλιών, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την άνεση του ασθενή.

Ας ρίξουμε μια ματιά.

Φωτοθεραπεία

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι το φως αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα της υγείας των μαλλιών μας. Το φως ενεργοποιεί την ανάπτυξη των μαλλιών. Όταν χρησιμοποιείται φως στο τριχωτό της κεφαλής μας, προάγει τη δημιουργία βιταμίνης D, μιας βιταμίνης απαραίτητης για την ανάπτυξη νέων, υγιών θυλάκων. Επιπλέον, το φως διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, γεγονός το οποίο συμβάλλει στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος ανάπτυξης των μαλλιών.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το φθινόπωρο είναι η εποχή που παρατηρείται αυξημένη τριχόπτωση. Συχνά, το λιγότερο φως συνδέεται με την απώλεια των μαλλιών.

Στα κέντρα Starks, εφαρμόζουμε τη θεραπεία με ένα κράνος ψυχρού φωτός LED γιαι να ενισχύσουμε την τριχοφυΐα. Η θεραπεία βασίζεται στην δυνατότητα εκπομπής φωτός χαμηλής ενέργειας η οποία ενεργοποιεί τα τριχοθυλάκια και ενισχύει την ανάπτυξη τους. Το φως διαχέεται μέσω λυχνίων led που εκπέμπουν χαμηλής ισχύος δέσμες λέιζερ. Όταν το λέιζερ κατευθύνεται στο τριχωτό της κεφαλής, ενεργοποιεί τους υποδοχείς των κυττάρων που είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή κολλαγόνου και τη μίτωση (πολλαπλασιασμός κυττάρων).

Τα εξαιρετικά νέα είναι ότι η φωτοθεραπεία είναι γρήγορη και ανώδυνη. Οι συνεδρίες διαρκούν κατά μέσο όρο 30 λεπτά. Αυτό το διάστημα, μπορείτε άνετα να μιλάτε στο κινητό σας μέσω μηνυμάτων ή να διαβάζετε ένα βιβλίο. Η διαδικασία είναι τόσο εύκολη! Η θεραπεία αυτή ενδείκνυται ακόμα και για τύπους αλωπεκίας οι οποίοι δεν αντιμετωπίζονται χειρουργικά.

Ετερόλογη Μεσοθεραπεία

Οι άνθρωποι χρειαζόμαστε τροφή για να αναπτυχθούμε.Το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μεγαλύτερες εταιρείες σαμπουάν προωθούν στην αγορά προϊόντα που περιέχουν βιταμίνες.

Στα κέντρα Starks, οι μεσοθεραπείες βιταμινών που εφαρμοζουμε, παρέχουν θρέψη στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής μέσω μικρο- εγχύσεων. Οι εγχύσεις γεμίζουν το τριχωτό της κεφαλής σας με απαραίτητες βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ, τα οποία ευνοούν την τριχοφυΐα.

Οι εγχύσεις πραγματοποιούνται με γρήγορο και εύκολο τρόπο, ενώ δεν διεισδύουν σχεδόν καθόλου στο τριχωτό της κεφαλής. Δεν θα έχετε καμία παρενέργεια.

Οι μεσοθεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές από τα σαμπουάν ή τις λοσιόν αφού δεν εφαρμόζονται επιφανειακά ενώ τα αποτελέσματα γίνονται γρήγορα ορατά. Συνήθως χρειάζονται 3-5 επαναλήψεις.

Συμπέρασμα

Παρόλο που οι παρενέργειες της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι σπάνιες και ήπιες, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι δικαιολογημένα δεν μπορούν να ξεπεράσουν τους φόβους τους.

Για αυτούς τους ανθρώπους, τα κέντρα Starks προσφέρουν  υπηρεσίες μεσοθεραπείας και φωτοθεραπείας, οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμούν την τριχόπτωση με τον καλύτερο τρόπο.

Take care of my hair

Συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα