Skip to main content

Η τριχόπτωση είναι ένα αποθαρρυντικό φαινόμενο που μπορεί να προκαλέσει συναισθηματικά προβλήματα. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που εμφανίζουν τριχόπτωση συχνά νιώθουν κατάθλιψη και άγχος εξαιτίας αυτού. Γι’ αυτόν τον λόγο, έχουν ξεφυτρώσει παντού λύσεις για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης.

Έχετε δει τις διαφημίσεις στο Facebook. Έχετε ακούσει για διάφορες λύσεις καταπολέμησης της τριχόπτωσης από φίλους.

Όμως, τι έχει πραγματικά αποτέλεσμα;

Ας το διερευνήσουμε.

Αγνοήστε τις φήμες

Υπάρχουν πολλές εφικτές λύσεις κατά της τριχόπτωσης. Αλλά είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας και να συνειδητοποιήσετε ότι ορισμένες λύσεις για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης είναι ανώτερες.

Αντί να πιστεύετε στις φήμες, επιτρέψτε μου να σας αναλύσω μερικές από τις πιο δημοφιλείς λύσεις καταπολέμησης της τριχόπτωσης.

Αποκατάσταση μαλλιών με εμφύτευμα PRP

Δεν υπάρχει σχεδόν καμία αμφιβολία στην επιστημονική κοινότητα ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους καταπολέμησης της τριχόπτωσης είναι η διαδικασία αποκατάστασης μαλλιών με PRP (πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα) .

Σε γενικές γραμμές, η διαδικασία με πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα σημαίνει ότι αξιοποιούμε το ίδιο μας το αίμα για θεραπευτικούς σκοπούς. Η ευρεία χρήση αυτής της διαδικασίας στην αθλητική ιατρική την κατέστησε δημοφιλή πριν από τη χρήση της στην αποκατάσταση μαλλιών.

Στην αποκατάσταση μαλλιών με PRP, χρησιμοποιείται μια φυγόκεντρος για τον διαχωρισμό του αίματος σε στρώματα. Υπάρχουν κάποια βασικά στρώματα μεγάλης σημασίας, όπως τα ερυθρά αιμοσφαίρια, το φτωχό σε αιμοπετάλια πλάσμα και το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα.

Στην αποκατάσταση μαλλιών με PRP χρησιμοποιείται το στρώμα του πλούσιου σε αιμοπετάλια πλάσματος. Σε μια διαδικασία αποκατάστασης μαλλιών με PRP, το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα τοποθετείται σε μια σύριγγα και κατόπιν εγχύεται στις περιοχές του κεφαλιού όπου παρατηρείται η τριχόπτωση.

Πολυάριθμες μελέτες, συμπεριλαμβανομένης μιας ιταλικής μελέτης του 2015, έχουν αποδείξει ότι τα οφέλη της αποκατάστασης μαλλιών με PRP είναι πραγματικά. Στα αποτελέσματα της μελέτης περιλαμβάνονταν και μετρήσεις της αύξησης της πυκνότητας των μαλλιών των ασθενών. Από τους 23 ασθενείς, μόνο τέσσερις συνέχισαν να εμφανίζουν τριχόπτωση. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα και είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τόσοι πολλοί άνδρες και τόσες πολλές γυναίκες επιλέγουν τη χρήση της αποκατάστασης μαλλιών με PRP.

Συνήθως, χρειάζονται περίπου έξι μήνες και 4-6 συνεδρίες  για να αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα της αποκατάστασης μαλλιών με PRP. Συνήθως, τα οφέλη του PRP στα μαλλιά διαρκούν για περίπου έναν χρόνο. Στα κέντρα Starks εφαρμόζουμε την αυτόλογη μεσοθεραπεία TRU PRP που είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Το πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα φυγοκέντρισης επιτυγχάνει συγκέντρωση σε πλάσμα έως και 80 φορές μεγαλύτερη από τις κλασικές μεθόδους, ενώ αρκεί μια μόνο εφαρμογή ετησίως για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Όμως, η επιστήμη δεν λέει ψέμματα: η αποκατάσταση μαλλιών με PRP είναι μία από τις καλύτερες λύσεις που υπάρχουν για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης.

Regaine

Χωρίς αμφιβολία, το Regaine   είναι η πλέον δημοφιλής λύση για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης παγκοσμίως. Η φήμη του Regaine, το οποίο είναι ιατρικό γνωστό ως “μινοξιδίλη”, είναι αποτέλεσμα της δαπάνης δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διαφήμιση και των υψηλών ποσοστών θετικών κριτικών από τους καταναλωτές.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα του Regaine, δεν πρόκειται για στάχτη στα μάτια.

Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι η δυνατότητα του Regaine να διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να βελτιώσει την πιθανότητα ανάπτυξης του θύλακα της τρίχας. Όμως, με το Regaine το επιτυχημένο αποτέλεσμα σπανίως δεν συνοδεύεται από κινδύνους. Οι παρενέργειες του Regaine έχουν τεκμηριωθεί επαρκώς. Πολλοί άνδρες και πολλές γυναίκες εμφανίζουν πόνο στο στήθος, ζάλη, σύγχυση, εξάψεις, ερεθισμό στο τριχωτό της κεφαλής, και ακόμη και ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο.

Το Regaine ανακαλύφθηκε αρχικά κατά την αναζήτηση φαρμάκων που θα συνέβαλαν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Η ικανότητά του να ενισχύει την τριχοφυΐα ήταν ένα από τα πρώτα δημοφιλή εγχειρήματα της κυρίαρχης τάσης στις θεραπείες μαλλιών.

Σήμερα, το Regaine συνταγογραφείται συνήθως για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης, αλλά συχνά σημειώνει πολλές παρενέργειες.

Συμπέρασμα

Η επιστήμη στον τομέα της καταπολέμησης της τριχόπτωσης έχει εξελιχθεί σε βαθμό που ξεπερνά ακόμη και τις υψηλότερες προσδοκίες μας. Όμως, ο κλάδος της αποκατάστασης μαλλιών παραμένει διάσπαρτος από ψευδή επιστημονικά στοιχεία και “γκουρού” που αποσκοπούν στο εύκολο χρήμα. Είναι σημαντικό να επιμένετε σε λύσεις καταπολέμησης της τριχόπτωσης που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι έχουν αποτέλεσμα, όπως η αποκατάσταση μαλλιών με PRP και η θεραπεία Laser Light. Και οι δύο παρέχονται στα κέντρα Starks παγκοσμίως.

Φροντίστε να συζητήσετε οποιαδήποτε επιλογή με τον γιατρό σας, προτού δοκιμάσετε την αντίστοιχη λύση. Είναι σημαντικό να ενημερώνετε πάντοτε τον οικογενειακό σας γιατρό για πιθανά φάρμακα, συμπληρώματα ή διαδικασίες που έχετε κατά νου.

Μάθετε περισσότερα για τη θεραπεία αποκατάστασης μαλλιών με PRP της Starks.

Take care of my hair

Συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα