Skip to main content

Είστε ένας από τους άνδρες που σκέφτονται να υποβληθούν σε επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών. Θέλετε να απολαμβάνετε τη ζωή με πιο πλούσια μαλλιά. Κατανοείτε ότι τα οφέλη δεν είναι μόνο αισθητικής φύσεως, αλλά σχετίζονται και με την ψυχική σας υγεία. Η αραίωση και η τριχόπτωση που εμφανίζετε επί του παρόντος σάς προκαλούν άγχος και κατάθλιψη. Τώρα βλέπετε επιτέλους ένα φως στην άκρη του τούνελ.

Όμως, ποια είναι η πραγματικότητα μετά από μια επέμβαση εμφύτευσης μαλλιών;? Τι θα πρέπει να περιμένετε;

Έχω χωρίσει τις άμεσες και μακροπρόθεσμες προσδοκίες από μια επέμβαση εμφύτευσης μαλλιών σε έναν απλό οδηγό.

Τι να περιμένετε αμέσως μετά από την επέμβαση εμφύτευσης μαλλιών
Η εμφύτευση των μαλλιών σας έχει ολοκληρωθεί. Πήρατε μια απόφαση που ελπίζετε ότι θα σας βοηθήσει να νιώθετε περισσότερη χαρά και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, η πρώτη εβδομάδα δεν θα είναι και η καλύτερη περίοδος της ζωής σας. Θα πρέπει να περιμένετε ότι θα αντιμετωπίσετε κάποιες δυσκολίες προτού αρχίσουν να γίνονται αισθητά τα οφέλη από την εμφύτευση των μαλλιών σας.

Τα τριχωτό της κεφαλής σας θα είναι ευαίσθητο
Μόλις υποβληθήκατε σε μια χειρουργική επέμβαση στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το τριχωτό της κεφαλής να είναι ευαίσθητο στο άγγιγμα. Όντως, σύμφωνα με το WebMD, το τριχωτό της κεφαλής σας θα είναι «πολύ ευαίσθητο». Αυτό είναι φυσιολογικό στις περισσότερες ιατρικές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων των αισθητικών επεμβάσεων. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ο γιατρός σας θα σας ενημερώσει για πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει αυτή η ήπια ενόχληση.

Μπορεί να σας συνταγογραφηθούν φάρμακα
Και πάλι, όπως και μετά από οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση, μπορεί να σας συνταγογραφηθούν φάρμακα. Στους ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών, τα φάρμακα που συνταγογραφούνται συνήθως είναι αντιβιοτικά και αντιφλεγμονώδη. Σε ορισμένους ασθενείς συνταγογραφείται το Rogaine, ώστε να ενισχυθεί περισσότερο η ανάπτυξη των μαλλιών.

Αυτά τα φάρμακα θα σας βοηθήσουν να αναρρώσετε γρηγορότερα από την επέμβαση και θα καταπραΰνουν ως έναν βαθμό την ενόχληση.

Θα κυκλοφορείτε με κάποιους επιδέσμους στο κεφάλι (αλλά μόνο για μία ημέρα)
Μακροπρόθεσμα, η εμφύτευση μαλλιών οδηγεί σε περισσότερα μαλλιά. Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα τα αποτελέσματα είναι κάποιοι επίδεσμοι που προστατεύουν τα εμφυτεύματα των νέων μαλλιών. Τα καλά νέα είναι ότι θα χρειαστείτε επιδέσμους μόνο για μία ημέρα!

Τι να περιμένετε μερικούς μήνες μετά από την επέμβαση εμφύτευσης μαλλιών
Οι επίδεσμοι έχουν αφαιρεθεί, το τριχωτό της κεφαλής σας δεν είναι πλέον ευαίσθητο στο άγγιγμα και δεν παίρνετε πλέον φάρμακα. Η διαδικασία ανάρρωσης από την επέμβαση αποκατάστασης μαλλιών έχει ολοκληρωθεί.

Και τώρα, τι;

Τα εμφυτευμένα μαλλιά σας θα αντικατασταθούν με τα δικά σας μαλλιά
Μερικές εβδομάδες μετά από την επέμβαση αντικατάστασης μαλλιών, τα εμφυτευμένα μαλλιά θα πέσουν. Όμως, μην πανικοβάλλεστε: τα νέα μαλλιά θα αρχίσουν να πυκνώνουν κατά τους επόμενους έξι μήνες με έναν χρόνο. Αυτό είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας εμφύτευσης μαλλιών και θα σας το εξηγήσει πλήρως ο γιατρός σας.

Τα νέα μαλλιά σας θα αρχίσουν να πυκνώνουν
Πάμε τώρα στα καλά νέα.

Σε διάστημα από έξι μήνες έως ένα έτος, τα νέα τριχοθυλάκιά σας θα αρχίσουν να αναπτύσσονται. Θα υπάρξουν εμφανείς αλλαγές στο τριχωτό της κεφαλής σας. Η αραίωση θα αρχίσει να φαίνεται λιγότερο, καθώς οι νέες τρίχες θα δημιουργήσουν ένα πιο πυκνό στρώμα μαλλιών σε ολόκληρο το κεφάλι.

Σε αυτό το στάδιο, σε αντίθεση με τα αρχικά εμφυτεύματα, τα νέα φυσικά μαλλιά θα παραμείνουν. Είναι σαφές ότι αυτό αποτελεί το πιο συναρπαστικό στάδιο μετά τη διαδικασία ανάρρωσης από την επέμβαση αποκατάστασης μαλλιών. Είναι αυτό που θέλατε να πετύχετε, λαμβάνοντας αυτήν την απόφαση.

Η αυτοπεποίθησή σας θα αυξηθεί
Η αραίωση των μαλλιών σας σας προκαλούσε άγχος και ανησυχία. Είχε μειωθεί η αυτοπεποίθησή σας. Οι προσωπικές σας σχέσεις είχαν πληγεί.

Γι’ αυτό αποφασίσατε να υποβληθείτε σε επέμβαση αποκατάστασης μαλλιών.

Τα καλά νέα είναι ότι όσο πυκνώνουν τα μαλλιά σας θα αυξάνεται και η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμησή σας.

Θα φοράτε καπέλα λιγότερο συχνά
Πείτε την αλήθεια: φορούσατε πολλά καπέλα όταν διαπιστώσατε για πρώτη φορά ότι χάνετε τα μαλλιά σας. Αυτό είναι φυσιολογικό για πολλούς άνδρες που εμφανίζουν τριχόπτωση.

Μόλις αρχίσουν να πυκνώνουν τα νέα σας μαλλιά, ίσως ανακαλύψετε ότι κάποια από τα καπέλα σας θα σκονίζονται στην ντουλάπα.

Θα περιμένετε με μεγαλύτερη ανυπομονησία να παρευρεθείτε σε εκδηλώσεις όπου τα καπέλα δεν ενδείκνυνται ή δεν αποτελούν κοινώς αποδεκτό αξεσουάρ. Στο παρελθόν, αποφεύγατε τέτοιες εκδηλώσεις, ενώ τώρα που πυκνώνουν τα νέα σας μαλλιά θα υποδέχεστε με χαρά τέτοιες μαζώξεις και συναντήσεις.

Συμπέρασμα
Η αποκατάσταση μαλλιών προσφέρει οφέλη που υπερβαίνουν κατά πολύ την απόκτηση περισσότερων μαλλιών. Θα αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση και θα μειωθεί το άγχος που αισθάνεστε. Θα νιώθετε μεγαλύτερη ανυπομονησία, όταν θα πρέπει να παρευρεθείτε σε εκδηλώσ

Ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε αυτήν την ανάρτηση. Η Starks παρέχει επί του παρόντος λύσεις διαχείρισης ηλικίας σε κλινικές που βρίσκονται στη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ιταλία.

Take care of my hair

Συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα