Skip to main content

Σήμερα, θα θέλαμε να αναφερθούμε στη διαφορά μεταξύ δύο μεθόδων μεταμόσχευσης μαλλιών: της τεχνικής FUT, ή μεταμόσχευσης λωρίδας, και της καινοτόμου τεχνικής FUE One Touch, που αποτελεί την εξέλιξη της δημοφιλούς τεχνικής FUE. 

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες για τις λύσεις που παρέχουμε, συμπληρώνοντας την κατάλληλη φόρμα στην ενότητα «Επικοινωνία». Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε το κέντρο STARKS στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Μεταμορφώσεως 25, για να πραγματοποιήσετε μια δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία με την ιατρικήμας ομάδα!

Για να ξεκινήσουμε, ας περιγράψουμε τι συνεπάγεται η τεχνική αυτόλογης μεταμόσχευσης FUT.

Τεχνική αυτόλογης μεταμόσχευσης FUT

Η FUT (Follicular Unit Transplant) θεωρείται η «κλασσική» τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών. Στο παρελθόν, ήταν η πλέον διαδεδομένη χρησιμοποιούμενη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών και συνέχισε να αποτελεί τη συνήθη προσέγγιση για πολλά χρόνια. 

Διαδικασία αυτόλογης μεταμόσχευσης FUT

Μετά από μια αρχική εξέταση διάγνωσης, η μεταμόσχευση μαλλιών FUT πραγματοποιείται με την αφαίρεση μιας ολόκληρης λωρίδας δέρματος από το πίσω μέρος της κεφαλής που θεωρείται η δότρια περιοχή ή αλλιώς ζώνη σταθερής τριχοφυίας. Αυτή είναι η καλύτερη περιοχή για τη λήψη των μοσχευμάτων καθώς τα τριχοθυλάκια που βρίσκονται στον αυχένα δεν επηρεάζονται από τις ορμόνες που προκαλούν γενικά τριχόπτωση.

Μετά τη λήψη, το υπόλοιπο δέρμα συρράφεται ενώ παράλληλα ειδικοί τεχνικοί αφαιρούν τα τριχοθυλάκια από τη λωρίδα δέρματος, τα διαχωρίζουν σε μεμονωμένα τριχοθυλάκια, ώστε να μπορούν να επανεμφυτευθούν στη λήπτρια ζώνη της μεταμόσχευσης μέσω τομών που πραγματοποιούνται με ένα νυστέρι. 

Η τελική ουλή που έχει κάποιος μετά την επέμβαση είναι γραμμική και έχει πάχος περίπου 2 χιλιοστών. Ενώ θα έχετε ουλή, είναι πολύ λεπτή και δυσδιάκριτη με την πρώτη ματιά.

Μετά τη μεταμόσχευση, μπορείτε να αποχωρήσετε από την κλινική. Ωστόσο, θα πρέπει να επιστρέψετε στην κλινική την επόμενη ημέρα, για να:

  • Λούσετε το κεφάλι σας
  • Δώσετε τη δυνατότητα στους γιατρούς να προβούν σε επιπρόσθετο έλεγχο όλων των τριχοθυλακίων
  • Λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα και το λούσιμο του τριχωτού της κεφαλής σας μετά την επέμβαση

Τι να περιμένετε μετά την τεχνική αυτόλογης μεταμόσχευσης FUT

Γενικά, μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα εμφανίσετε οίδημα και θα νιώθετε ένα μούδιασμα στο δέρμα του κρανίου σας για διάστημα περίπου 7 ημερών. Μετά από 12 ημέρες, ο χειρουργός θα αφαιρέσει τα ράμματα από τη δότρια ζώνη.

Η περιοχή της επέμβασης θα παραμείνει ατροφική για ένα χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από έναν έως τρεις μήνες. Έως τον τρίτο μήνα, τα πρώτα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης θα είναι ορατά και μπορείτε να προχωρήσετε στην πρώτη συνεδρία μικροχρωμάτωσης, η οποία βοηθά στην κάλυψη των μετεγχειρητικών ουλών. 

Τα τελικά αποτελέσματα της αυτόλογης μεταμόσχευσης FUT επιτυγχάνονται περίπου έναν χρόνο μετά την πρώτη συνεδρία.

Γενικά, αυτά είναι τα τυπικά στάδια της μεταμόσχευσης μαλλιών με την τεχνική FUT. Ανάλογα με το κέντρο στο οποίο πραγματοποιείται η επέμβαση, ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, προτού προχωρήσετε.

Η δική μας προσέγγιση στη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών FUE

Σε ό,τι αφορά τη δική μας παραλλαγή της μεθόδου FUE, η οποία ονομάζεται FUE One Touch και πραγματοποιείται σε όλα τα κέντρα Starks, τα βήματα που ακολουθούνται είναι διαφορετικά και απλοποιούν σε μεγάλο βαθμό την όλη διαδικασία σε σύγκριση με την τεχνική FUT.

Τεχνική αυτόλογης μεταμόσχευσης FUE One Touch

Η κεντρική ιδέα της τεχνικής FUT και της τεχνικής FUE είναι παρόμοια: 

  • Αφαίρεση των τριχοθυλακίων από μια δότρια ζώνη 
  • Εμφύτευσή τους σε μια περιοχή που ονομάζεται «λήπτρια»

Η αρχική φάση της τεχνικής FUE One Touch είναι σχεδόν πανομοιότυπη με τη συνήθη τεχνική αυτόλογης μεταμόσχευσης FUE. Εξάγουμε τα μεμονωμένα τριχοθυλάκια ένα ένα (αν και όχι με τη μορφή λωρίδας, όπως γίνεται στη διαδικασία της FUT) και τα διατηρούμε έως τη στιγμή της επέμβασης σε ένα διάλυμα (Hypo Thermosol®), ώστε να παραμείνουν ζωντανά. Διατηρώντας τα τριχοθυλάκια ζωντανά σε ένα διάλυμα, τους δίνουμε τη δυνατότητα να αναπαραχθούν στην επόμενη φάση, μετά την εμφύτευσή τους στη λήπτρια ζώνη. 

Η διαφορά της δικής μας μεθόδου έγκειται στον τρόπο με τον οποίο επανεμφυτεύονται τα μεμονωμένα τριχοθυλάκια στη λήπτρια ζώνη του δέρματος του κρανίου. 

Για να το κάνουμε αυτό, χρησιμοποιούμε ένα εργαλείο που ονομάζεται Choi Injector, το οποίο μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε εμφύτευση με μεγαλύτερη ακρίβεια σε σύγκριση με οποιαδήποτε μεταμόσχευση γίνεται με βελόνες τιτανίου. 

Τα πλεονεκτήματα της τεχνικής FUE One Touch

Χάρη στο Choi Injector, μπορούμε να λαμβάνουμε μεμονωμένα τριχοθυλάκια και να τα εμφυτεύουμε χωρίς να είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση τομών με νυστέρια. Το τελικό αποτέλεσμα; Μια πολύ φυσική, αισθητικά πιο ομοιογενής και πιο ακριβής τοποθέτηση του κάθε τριχοθυλακίου για καλύτερη κλίση, βάθος και μεγαλύτερη εγγύτητα μεταξύ των τριχοθυλακίων. 

Άλλα πλεονεκτήματα; 

  • Λιγότερος τραυματισμός του δέρματος του κρανίου και των μεμονωμένων τριχοθυλακίων 
  • Μειωμένη και ελάχιστη μηχανική καταπόνηση
  • Μεγάλος βαθμός εμφύτευσης των τριχοθυλακίων 
  • Λιγότερος τραυματισμός (και πόνος) για εσάς, τον ασθενή

Επιπλέον, σε αντίθεση με την κλασσική μέθοδο FUT, η αυτόλογη μεταμόσχευση FUE One Touch δεν απαιτεί αφαίρεση της λωρίδας από το τριχωτό της κεφαλής. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγεται η δημιουργία ουλών, μειώνεται ο χρόνος ίασης και εξαλείφεται η ανάγκη δεύτερης επέμβασης για την αφαίρεση των σημείων.

Συμπληρώσε την παρακάτω φόρμα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μεταμόσχευση FUE One Touch ή για να κλείσετε ραντεβού για μια δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία.

Take care of my hair

Συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα