Skip to main content

Γεια σας, και καλωσορίσατε και πάλι  στη Starks. σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της κυτταρίτιδας και της εντοπισμένης  παχυσαρκίας  και θα αξιολογήσουμε τα ευεργετικά αποτελέσματα που μπορεί να προσφέρει μια θεραπεία όπως η καρβοξυθεραπεία στην  παχυσαρκία  του σώματος, του προσώπου και του λαιμού.

 

Εισαγωγή στην κυτταρίτιδα και στην εντοπισμένη ( τοπική) παχυσαρκία

Η κυτταρίτιδα είναι ένας τύπος φλεγμονής του δέρματος που προκαλείται από συσσώρευση υγρού στον ιστό του δέρματος.  Η συσσώρευση πλεοναζόντων  υγρών είναι μόνο η αρχή αυτού που  εν συνεχεία θα μετατραπεί στην πραγματική  κυτταρίτιδα. Εκτός από τη συλλογή υγρών, θα πρέπει  επίσης να σημειώσουμε ότι από τα λιποκύτταρα και τα οζίδια η  αιμάτωση  παρεμποδίζεται  σημαντικά. 

Οπτικά το δέρμα παίρνει τη χαρακτηριστική όψη φλοιού πορτοκαλιού. Η μη σωστή  αιμάτωση  συμβάλλει στη θαμπή χροιά του δέρματος , στην  χαμηλή θερμοκρασία   αλλά και στην περιορισμένη ελαστικότητα του δέρματος.

 

Ένα άλλο  σημαντικό  στοιχείο της κυτταρίτιδας είναι η εντοπισμένη παχυσαρκία

Αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια πραγματική συσσώρευση λίπους. Οι συσσωρεύσεις λιπώδους ιστού μπορούν να διασκορπιστούν σε όλο το σώμα ή να εντοπιστούν σε συγκεκριμένα σημεία όπως η κοιλιά, οι γοφοί, , τα πόδια, οι μηροί, τα γόνατα, οι γλουτοί, ο λαιμός, τα χέρια και το πρόσωπο. Η τοπική (εντοπισμένη) κυτταρίτιδα και η παχυσαρκία επηρεάζουν άνδρες και γυναίκες, νέους και ηλικιωμένους. 

Η εντοπισμένη ( τοπική)  κυτταρίτιδα και η παχυσαρκία  αποτελούν τις πιο  συχνές δερματικές ατέλειες  και μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, το συνολικό ποσοστό σωματικού λίπους, τη διατροφή και τη σωματική άσκηση .

Η κυτταρίτιδα και η εντοπισμένη ( τοπική) παχυσαρκία  δεν είναι μόνο “γυναικεία υπόθεση”, αλλά εμφανίζεται  επίσης πολύ συχνά στους άνδρες και σε όλες τις ηλικίες.

  • Κυτταρίτιδα και παχυσαρκία  στους άνδρες. Στους άνδρες, η εντοπισμένη ( τοπική   παχυσαρκία) συγκεντρώνεται κυρίως στο δέρμα του προσώπου, στο λαιμό , τους ώμους  και την κοιλιά . Συχνά αποτελεί  ένδειξη   υψηλών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα,  τριγλυκεριδίων και  υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Η αλλαγή  στο  ανδρικό σώμα που προκαλείται από την τοπική ( εντοπισμένη) παχυσαρκία  αφήνει  ένα συγκεκριμένο σχήμα αυτό του  “μήλου”.

  • Κυτταρίτιδα και παχυσαρκία  στις γυναίκες. Εάν έχουμε προσδιορίσει  το σχήμα του ανδρικού σώματος όμοιο με αυτό  του  «μήλου», μπορούμε να προσδιορίσουμε το σχήμα του  γυναικείου σώματος όμοιο με αυτό του αχλαδιού. Οι εντοπισμένες εναποθέσεις λίπους συγκεντρώνονται κυρίως στο κάτω μέρος του σώματος, δηλαδή στους γοφούς, τους μηρούς και τους γλουτούς.
  • Κυτταρίτιδα και παχυσαρκία  σε όλες τις ηλικίες. Η κυτταρίτιδα και η τοπική παχυσαρκία  εμμένουν  στους νέους και γενικά προκαλούνται από  υγιείς υπέρβαρους ή από την παχυσαρκία καθ’ αυτή, τη μειωμένη σωματική άσκηση  και την  κακή διατροφή.

Στις μεγάλες ηλικίες ειδικά μετά  τα 40, το τοπικό λίπος και η κυτταρίτιδα μπορεί να προκληθούν από τη μείωση των οιστρογόνων στις γυναίκες ή της τεστοστερόνης στους άνδρες και από την αύξηση της αντίστασης στην ινσουλίνη.

Μάθετε περισσότερα για την Καρβοξυθεραπεία

 

Πολεμήστε  την κυτταρίτιδα και το τοπικό λίπος με καρβοξυθεραπεία:

Η καρβοξυθεραπεία αποτελεί μια θεραπεία που  πραγματοποιείται  μέσω υποδόριων  μικροεγχύσεων  διοξειδίου του άνθρακα σε αέρια και ειδική μορφή για ιατρικές διαδικασίες.

Αυτές οι μικρές ενέσεις πραγματοποιούνται στοχευμένα  μόνο στα σημεία του σώματος που επηρεάζονται από την εντοπισμένη ( τοπική) παχυσαρκία  και κυτταρίτιδα. Για αυτόν τον λόγο, μπορούμε να την  ορίσουμε ως μια συγκεκριμένη, τοπική θεραπεία και, ως εκ τούτου, εφαρμόσιμη τόσο στο πρόσωπο όσο και σε ολόκληρο το σώμα.

Μόλις πραγματοποιηθούν οι ενέσεις, το διοξείδιο του άνθρακα αποβάλλεται από το σώμα μας αυτόματα  μέσω ενδογενών αντιδράσεων. 

Η θεραπεία δεν είναι ιδιαίτερα  επεμβατική, μπορεί να διαμορφωθεί και είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για αντιθέσεις: εντοπισμένη ( τοπική)  παχυσαρκία, ατέλειες κυτταρίτιδας, δέρμα με όψη  φλοιού πορτοκαλιού, κατακράτηση υγρών, ραγάδες, έλκη δέρματος, μείωση των ρυτίδων, μαύροι κύκλοι και σακούλες κάτω από τα μάτια.

Το Carboxy  ενδείκνυται επίσης για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος στα χέρια, για την διέγερση  της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, προσφέροντας  ένα πολύ  πιο φωτεινό και σφριγηλό δέρμα.

 

Καρβοξυθεραπεία: συμπεράσματα

Μπορούμε να πούμε ότι η καρβοξυθεραπεία διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος προωθώντας την εξάλειψη των πλεοναζόντων  υγρών και εξομαλύνοντας τις ακανόνιστες πλάκες που δίνουν την εικόνα στο δέρμα της όψης φλοιού πορτοκαλιού , αυξάνει τη ροή του αίματος, κάνοντας  το δέρμα πιο τονωμένο.

Για όλους αυτούς τους λόγους , έχει επίσης επίδραση  στην εξομάλυνση του « σωσιβίου της κοιλιάς, μειώνει τα ψωμάκια   το λίπος της κοιλιάς και το λίπος από το εσωτερικό των μηρών.

Όπως συχνά  επαναλαμβάνουμε  ο καθένας αποτελεί μια ξεχωριστή  περίπτωση, και για αυτόν τον λόγο, η  καρβοξυθεραπεία πρέπει να ρυθμιστεί με βάση την αρχική κατάσταση κάθε ασθενούς.

Οι συνεδρίες μπορεί να κυμαίνονται από 6 έως 10 και κάθε θεραπεία διαρκεί περίπου μισή ώρα.

Μεταξύ μιας συνεδρίας  και της επόμενης, θα πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα το οποίο διαφέρει ανάλογα  με τον ασθενή, την αρχική του κατάσταση και την ανταπόκριση στη θεραπεία.

Στο τέλος κάθε συνεδρίας, ο ασθενής θα είναι αμέσως σε θέση να εκτιμήσει τα πρώτα αποτελέσματα και, το πιο σημαντικό, θα είναι σε θέση να συνεχίσει αμέσως όλες τις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς περιορισμούς.

Ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε αυτήν την ανάρτηση. Η Starks παρέχει επί του παρόντος λύσεις διαχείρισης ηλικίας σε κλινικές που βρίσκονται στη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ιταλία.

Take care of my hair

Συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα