Skip to main content

Λύσεις αισθητικής ιατρικής: Εμφύτευμα υαλουρονικού οξέος

Γεια σας και καλωσορίσατε και πάλι στη Starks.

Αυτό το άρθρο αναφέρεται στο Εμφύτευμα Υαλουρονικού Οξέος, τις δυνατότητές του και τις πιθανές εφαρμογές του.

Εισαγωγή

Στο παρελθόν, εγχύονταν διάφορες ουσίες, όχι όλες απολύτως κατάλληλες, και συχνά επιβλαβείς, σε σημείο που έφτασαν να καταργηθούν. Ευτυχώς, τα πράγματα έχουν αλλάξει με την πάροδο των ετών προς όφελος του ασθενή που επιλέγει να υποβληθεί σε θεραπεία τέτοιου τύπου. Σήμερα είναι πολύ πιο ασφαλής και έχει καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι στο παρελθόν.

Η πιο διάσημη από τις ουσίες που απαγορεύτηκαν είναι η σιλικόνη, η οποία χρησιμοποιούνταν με ακατάλληλο τρόπο πριν από χρόνια και έχει πλέον απαγορευτεί σε πολλές χώρες, καθώς επιφέρει πολύ σοβαρές επιπλοκές, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Όπως η σιλικόνη, οι μεθακρυλικές ενώσεις και τα πολυακρυλαμίδια δεν χρησιμοποιούνται πλέον. Η εγκατάλειψη αυτών των ουσιών μάς οδήγησε στη χρήση άλλων, πολύ ασφαλέστερων και πιο φυσικών. Μία από αυτές είναι το Υαλουρονικό Οξύ: είναι μια ουσία που παράγεται με φυσικό τρόπο από τον οργανισμό μας και χωρίς αντενδείξεις. Είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου και τη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος.

 

Πώς λειτουργεί το Εμφύτευμα Υαλουρονικού Οξέος;

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που παράγεται με φυσικό τρόπο από τον οργανισμό μας και γι’ αυτόν τον λόγο αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα μη επεμβατική. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ωφέλιμη για όλους ή ότι δεν μπορεί να οδηγήσει σε αντενδείξεις.

Προτού υποβληθείτε στη θεραπεία Εμφυτεύματος Υαλουρονικού Οξέος, θα ήταν καλό να ζητήσετε τη γνώμη ενός ειδικευμένου γιατρού που θα μπορεί να σας δώσει μια πλήρη εικόνα για τα επιτεύξιμα αποτελέσματα, τυχόν κινδύνους ή επιπλοκές και το κατά πόσον είναι εφικτή η παρέμβαση.

Γι’ αυτόν τον λόγο, σας προτείνουμε να ζητήσετε μια δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία, επικοινωνώντας απευθείας μαζί μας μέσω της σελίδας επικοινωνίας στον ιστότοπό μας.

Το Εμφύτευμα Υαλουρονικού Οξέος ενδείκνυται για τη θεραπεία όλων των περιοχών του προσώπου, για τη διόρθωση σχημάτων και όγκων, για την επίλυση προβλημάτων μαύρων κύκλων ή τη βελτίωση της εμφάνισης της μύτης, των χειλιών, του λαιμού και των ζυγωματικών.

Όπως έγινε σαφές στην αρχή του άρθρου, η θεραπεία δεν είναι μόνιμη και ο βαθμός επαναπορρόφησης του προϊόντος από τον οργανισμό ποικίλλει από ασθενή σε ασθενή, εξαρτάται από τις χειρωνακτικές δεξιότητες και την εμπειρία του χειριστή που πραγματοποίησε τη θεραπεία, καθώς και από το βάθος των επιμέρους ενέσεων.

Σε διάστημα 6-9 μηνών, το Υαλουρονικό Οξύ που έχει εγχυθεί ξεκινά τη διαδικασία αναρρόφησης, επιτρέποντας στον ασθενή να υποβληθεί σε νέα παρέμβαση όποτε το επιθυμεί ή ακόμη και να σταματήσει τη θεραπεία και να επανέλθει στην αρχική του εμφάνιση.

Η περιορισμένη διάρκεια των αποτελεσμάτων δεν αποτελεί ανεπάρκεια της θεραπείας, αλλά σας επιτρέπει να παρεμβαίνετε περιοδικά, με στόχο την αναδημιουργία ενός ολοένα και πιο φυσικού αποτελέσματος που θα συμβαδίζει με την πάροδο του χρόνου.

 

 Είναι επίπονες οι ενέσεις Υαλουρονικού Οξέος;

Η θεραπεία συνίσταται σε μια σειρά συνήθως ανώδυνων υποδόριων μικρο-ενέσεων. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα: ο πόνος εξαρτάται τόσο από την ευαισθησία του συγκεκριμένου ασθενή όσο και από την περιοχή εφαρμογής της θεραπείας.

Για παράδειγμα, τα χείλη, τα οποία αιματώνονται περισσότερο, είναι πολύ ευαίσθητα και γι’ αυτόν τον λόγο προτιμάται η χρήση αναισθητικού στην περιοχή ενδιαφέροντος πριν από την πραγματοποίηση της θεραπείας.

Αυτό δεν συμβαίνει με τις ενέσεις κοντά στις ρινοπαρειακές αύλακες, στις οποίες η θεραπεία πραγματοποιείται συνήθως χωρίς τη χρήση αναισθητικών.

Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε αυτό το άρθρο. Εάν θέλετε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν τη θεραπεία ή με οποιαδήποτε από τις λύσεις που προσφέρουμε στον τομέα της Αισθητικής Ιατρικής, επικοινωνήστε απευθείας μαζί μας από τη σελίδα επικοινωνίας στον ιστότοπό μας.

 

Take care of my hair

Συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα