Skip to main content

Η τριχόπτωση προκαλεί ανησυχία και απογοήτευση τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Οι περισσότεροι, καταφεύγουν σε σπασμωδικές και μη αποτελεσματικές συνήθως λύσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο χωρίς να έχουν κατανοήσει πρώτα τα πραγματικά αίτιά του. Είναι σημαντικό να κατανοηθούν πλήρως οι αιτίες της τριχόπτωσης και μετά να προβούμε στην αντίστοιχη θεραπεία.

Στα κέντρα Starks, ερευνούμε διεξοδικά κατά τη διάγνωση τις αιτίες της τριχόπτωσης προτού προβούμε σε κάποια θεραπεία.  Σκοπός μας είναι να βρούμε την κατάλληλη θεραπεία για το δικό σας πρόβλημα τριχόπτωσης και όχι να σας προτείνουμε μια λύση που δεν λαμβάνει υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περίπτωσης.

Η ιατρική ομάδα Starks διαθέτει την κατάλληλη εκπαίδευση και τις δεξιότητες, ώστε να διαγνώσει τα αίτια της τριχόπτωσης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Ας δούμε όμως παρακάτω ποια είναι τα κύρια αίτια της τριχόπτωσης.

Ανδρικού τύπου αλωπεκία

Όλοι έχουμε ακούσει για την ανδρικού τύπου αλωπεκία. Όπως και στην περίπτωση της γυναικείου τύπου αλωπεκίας, η ανδρικού τύπου αραίωση πλήττει 3 εκατομμύρια άνδρες ετησίως. Συνήθως, εμφανίζεται με πανομοιότυπο μοτίβο ενώ μπορεί να διαγνωστεί από ιατρό.

Εξελίσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής ενός ατόμου, εκτός και αν το άτομο αποφασίσει να ακολουθήσει μια θεραπεία.

Γυναικείου τύπου αραίωση

Η κουλτούρα μας εστιάζει πολύ στην αραίωση ανδρικού τύπου, αλλά σπάνια αναφέρεται στην αντίστοιχη αραίωση γυναικείου τύπου. Όμως, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι, σύμφωνα με την Κλινική Mayo, η γυναικείου τύπου αραίωση πλήττει 3 εκατομμύρια γυναίκες ετησίως. Ο αριθμός των γυναικών που πάσχουν από τριχόπτωση είναι εντυπωσιακά υψηλός. Εξελίσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής ενός ατόμου, εκτός και αν το άτομο αποφασίσει να ακολουθήσει μια θεραπεία.

Θυρεοειδικές, ορμονικές ανισορροπίες

Τα περιστατικά παρατεταμένου υποθυρεοειδισμού ή υπερθυρεοειδισμού συχνά προκαλούν τριχόπτωση. Αυτή η τριχόπτωση συνήθως εμφανίζεται στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλα μέρη του σώματος. Σε περίπτωση που πάσχετε από οποιαδήποτε από τις δύο παραπάνω διαταραχές, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε ιατρό.

Διατροφή

Στον σύγχρονο κόσμο, κυριαρχεί το γρήγορο και εύκολο φαγητό. Πολλά από τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα προκαλούν φλεγμονή στον οργανισμό. Το γρήγορο φαγητό και η διατροφή που επιβαρύνεται από τεχνητές χημικές ουσίες δημιουργούν ένα ανεπαρκές περιβάλλον για τη θρέψη των μαλλιών και του δέρματός μας.

Αυτοάνοσα νοσήματα

Σύμφωνα με κάποιες θεωρίες, μια μορφή τριχόπτωσης που ονομάζεται “γυροειδής αλωπεκία“, η οποία οδηγεί σε ανομοιόμορφη απώλεια μαλλιών, που τελικά επεκτείνεται σε ολόκληρο το σώμα, προκαλείται από αυτοάνοση αντίδραση. Σε αυτήν την περίπτωση, θεωρείται πιθανό το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να επιτίθεται στους τριχοθύλακες, επειδή τους αντιλαμβάνεται ως ξένους εισβολείς.

Άγχος

Είναι γνωστό ότι το άγχος προκαλεί τριχόπτωση και στους άνδρες και στις γυναίκες. Εάν ο οργανισμός σας δεν διαχειρίζεται καλά το άγχος, αυτό μπορεί να αποτελεί τον πυρήνα του προβλήματος αραίωσης των μαλλιών σας. Προφανώς, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε σε περιπτώσεις τριχόπτωσης που προκαλείται από το άγχος είναι να μειώσετε το άγχος.

Για πολλούς ανθρώπους αυτό ακούγεται εύκολο, αλλά είναι πολύ δύσκολο στην πράξη.

Χημειοθεραπεία

Κατά τη διαδικασία της χημειοθεραπείας, πολλοί ασθενείς χάνουν τα περισσότερα μαλλιά τους, αν όχι όλα. Μετά από μια επιτυχημένη χημειοθεραπεία, πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους ανακτούν τα μαλλιά τους. Σε περιπτώσεις όπου αναγεννιούνται μόνο κάποια τμήματα των μαλλιών, μπορούν να βοηθήσουν κάποιες θεραπείες καταπολέμησης της τριχόπτωσης. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με ένα κέντρο Starks στην περιοχή σας.

* Εκτός από τη χημειοθεραπεία, πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα μπορούν επίσης να προκαλέσουν τριχόπτωση ως παρενέργεια. Εάν υποπτεύεστε ότι κάποιο φάρμακο που παίρνετε συμβάλλει στην τριχόπτωσή σας, επικοινωνήστε με τον ιατρό σας, για να αξιολογήσει την κατάσταση.

Συμπέρασμα

Η τριχόπτωση οφείλεται σε πολλά διαφορετικά αίτια. Είναι σημαντικό γίνει η σωστή διάγνωση πριν οποιαδήποτε θεραπεία. Η εξειδικευμένη ιατρική ομάδα της Starks  μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε γιατί εμφανίζετε τριχόπτωση και ποιες θεραπείες μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τα μαλλιά σας. Επικοινωνήστε με ένα από τα κέντρα μας σήμερα.

Take care of my hair

Συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα