Skip to main content

Το λαμπερό και νεανικό δέρμα ξεκινά από τις τροφές που επιλέγετε να καταναλώνετε. Οι επαγγελματίες αντιγήρανσης της Starks πάντα τονίζουν τη σημασία της υγιεινής διατροφής σε όσους ενδιαφέρονται για τις θεραπείες αισθητικής που παρέχουμε. Ενώ οι θεραπείες αντιγήρανσης αυξάνουν τον χρόνο διατήρησης της νεανικής εμφάνισης, ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα πρέπει να περιλαμβάνει μερικές από τις παρακάτω αντιγηραντικές τροφές. 

Ακολουθεί ένας κατάλογος των κορυφαίων αντιγηραντικών τροφών. 

 

Μαύρη σοκολάτα

Για να αντιστρέψετε τη φθορά του χρόνου στο δέρμα σας, θα πρέπει να καταναλώνετε τις σωστές τροφές. Ακούγοντάς το, μάλλον αγχώνεστε λίγο. Ίσως πιστεύετε ότι οποιαδήποτε τροφή που κάνει καλό στο δέρμα έχει απαίσια γεύση. 

Γι’ αυτόν τον λόγο, λοιπόν, ξεκινώ με την μαύρη σοκολάτα, μία από τις κορυφαίες αντιγηραντικές τροφές που μπορείτε να βρείτε. Και έχει και τέλεια γεύση.

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει σημαντική ποσότητα ισχυρών, αντιγηραντικών αντιοξειδωτικών. Μάλιστα, το κακάο και η σοκολάτα περιέχουν περισσότερα φαινολικά αντιοξειδωτικά από όλες σχεδόν τις άλλες τροφές που θα σκεφτόσασταν. Αλλά μην αρκεστείτε στα λόγια μας. Ελέγξτε τα επιστημονικά δεδομένα

Τι κάνει τη μαύρη σοκολάτα «μαύρη»; 

Η ποσότητα κακάο που περιέχεται στη σοκολάτα είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο ονομάζεται μαύρη σοκολάτα. Η σοκολάτα γάλακτος περιέχει πολύ λίγο ακατέργαστο κακάο και έτσι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μαύρη. Θα πρέπει να αναζητήσετε πλάκες μαύρης σοκολάτας που διαθέτουν τουλάχιστον 80% μαύρη σοκολάτα.

Μην ανησυχείτε. Αυτά τα αντιγηραντικά προϊόντα μαύρης σοκολάτας είναι γλυκά. Και έτσι θα απολαύσετε τη γεύση. Η εντελώς μαύρη σοκολάτα είναι αρκετά πικρή, αλλά είναι απίθανο να την βρείτε στα καταστήματα της περιοχής σας. 

Λοιπόν; Ποια δικαιολογία έχετε τώρα; Ποιος δεν θα ήθελε να συμπεριλάβει περισσότερη μαύρη σοκολάτα στη διατροφή του;

Έχει υπέροχη γεύση και σας βοηθάει να διατηρείτε νεανική λάμψη. 

Μύρτιλλα

Και πάλι, οι δικαιολογίες σας για το γεγονός ότι δεν ακολουθείτε αντιγηραντική διατροφή είναι αδύναμες.

Σε ποιον δεν αρέσουν τα μύρτιλλα; (Μυστικό: έχουν τέλεια γεύση εκτός από το διαβόητο blueberry)

Αναφορικά με τη γήρανση, το DNA παίζει σημαντικό ρόλο. Καθώς περνάνε τα χρόνια, το DNA μας φθείρεται. 

Τρώγοντας μύρτιλλα, μπορούμε να καθυστερήσουμε τη διαδικασία της γήρανσης, τουλάχιστον για λίγο. Τα μύρτιλλα μειώνουν τη φθορά του DNA, κάτι που εντέλει βοηθά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της γήρανσης. Και ένα πρόσθετο όφελος είναι ότι αυτή η μείωση στη φθορά του DNA βοηθά στην καταπολέμηση της εμφάνισης καρκινικών κυττάρων. Σε μερικές μελέτες, οι ελεύθερες ρίζες, που τροφοδοτούν τη φθορά του DNA, μειώθηκαν κατά 20% με την κατανάλωση μύρτιλλων και χυμού μήλου καθημερινά για τέσσερις εβδομάδες.

Σίγουρα, η κατανάλωση την ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας μύρτιλλων μόνο μέσω ειδών αρτοποιίας δεν είναι ο καλύτερος τρόπος. Τα ωμά μύρτιλλα έχουν τέλεια γεύση. Αν και μπορεί να είναι κάπως ακριβά, να το ξέρετε. Αλλά, αν κάνατε μόλις μια επιτυχημένη θεραπεία αισθητικής στη Starks, είναι καλή ιδέα να καταναλώνετε μερικά μύρτιλλα την ημέρα, για να διατηρήσετε τη νεανική σφριγηλότητα που απέκτησε το δέρμα σας. 

Μπρόκολο

Και τώρα, τα κακά νέα. Σωστά;

Εξαρτάται ποιον ρωτάτε. 

Εγώ απλώς θα το πω: Το μπρόκολο είναι υπερτροφή. Αν έπρεπε να απαριθμήσω τα οφέλη του μπρόκολου πέρα από την αντιγηραντική του δράση, αυτό το άρθρο θα κάλυπτε πολλές σελίδες. 

Το μπρόκολο είναι ένα σταυρανθές λαχανικό με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και βιταμίνη Α. Η βιταμίνη C δεν ενισχύει μόνο το ανοσοποιητικό σας σύστημα, αλλά ταυτόχρονα βελτιώνει και προστατεύει το δέρμα σας. Το σώμα σας συνθέτει βιταμίνη C με στόχο την παραγωγή ισχυρού κολλαγόνου. Το κολλαγόνο διατηρεί τη νεανική όψη του δέρματός σας.

Αυτός ο γρίφος δεν είναι πολύ δύσκολος, έτσι δεν είναι; Περισσότερο μπρόκολο σημαίνει αντιγήρανση. 

Εάν μισείτε τη γεύση ή την υφή του, μπορείτε να αγοράσετε μπρόκολο σε κάψουλες. Θα μπορούσατε επίσης να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να το καταναλώσετε σε χυμό μαζί με μήλα. 

Σπανάκι

Θυμάστε πόσο νέος και ζωηρός φαινόταν πάντα ο Ποπάι;

Εντάξει, εντάξει! Ήταν ένας χαρακτήρας κόμικ που διέλυε κονσέρβες σπανάκι καθημερινά, και ίσως το δημιούργημα της φαντασίας κάποιου να μην είναι και το καλύτερο παράδειγμα. Παρόλα αυτά, το σπανάκι, όπως και το μπρόκολο, είναι μια ισχυρή υπερτροφή με αμέτρητα αντιγηραντικά συστατικά.

Και έχω και καλύτερα νέα.

Αν μαγειρέψετε το σπανάκι σωτέ ή στον ατμό, ενισχύονται τα θρεπτικά συστατικά του

Το σπανάκι είναι γεμάτο βιταμίνη C. Αυτό σημαίνει περισσότερο κολλαγόνο που θρέφει το δέρμα σας. 

Σολομός

Τα οφέλη του σολομού είναι ευρέως γνωστά και αποδεκτά. Ο σολομός περιέχει μια σειρά από σημαντικά αντιοξειδωτικά, όπως η ασταξανθίνη και το καροτενοειδές. Είναι επίσης μια εκπληκτική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. 

Α! Και η γεύση του σολομού είναι εξαίσια. Μπορείτε να τον μαγειρέψετε με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. 

Ρόδι

Αχ, το συχνά παραγνωρισμένο και ξεχασμένο ρόδι. Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε ότι όλο και περισσότεροι και μεγαλύτεροι παραγωγοί χυμών περιλαμβάνουν τον χυμό του ροδιού στα προϊόντα τους. Και αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οι μεγάλες εταιρείες μάρκετινγκ ενεργούν αυθόρμητα. Αντιθέτως, καταλαβαίνουν ότι το ρόδι είναι μια υπερτροφή που βοηθά να σταματήσει η εμφάνιση της γήρανσης του δέρματος. 

Το ρόδι έχει μια μοναδική προσέγγιση για την καταπολέμηση της γήρανσης. Λειτουργεί στο έντερο. Το ρόδι αξιοποιεί μια μιτοχονδριακή διαδικασία καθαρισμού μέσω της ουρολιθίνης Α. Δεν θα σας κουράσω πάρα πολύ εδώ. Αρκεί να ξέρετε ότι η μείωση των μιτοχονδρίων σχετίζεται με το υγιέστερο δέρμα.

Και το ρόδι είναι γευστικό. 

Συμπέρασμα για τις αντιγηραντικές τροφές

Πολλές υγιεινές τροφές μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματός μας. Και πολλές από αυτές έχουν τέλεια γεύση. Με τόσες πολλές επιλογές, γιατί να μη συμπεριλάβετε κάποιες από αυτές τις αντιγηραντικές τροφές στην καθημερινότητά σας;

Take care of my hair

Συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα