Skip to main content

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια επέμβαση που συνίσταται στη μετακίνηση τριχοθυλακίων  που λαμβάνονται από μια δότρια περιοχή  που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κρανίου, προς τις περιοχές του τριχωτού της κεφαλής  που παρουσιάζουν αραίωση . Αυτή η τεχνική είναι μια διαρκής λύση για την  ανδρογενετική αλωπεκία, η οποία μπορεί να επηρεάσει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Πολλοί άνθρωποι έχουν εναλλακτικές λύσεις για τη μεταμόσχευση μαλλιών, ώστε να αποκτήσουν τα μαλλιά  που είχαν στο παρελθόν επειδή, για αυτούς, η φαλάκρα   είναι ενοχλητική: χάνουν την αυτοπεποίθησή τους, η αυτοεκτίμησή τους  πέφτει χαμηλά  και μερικές φορές πέφτουν σε κατάθλιψη.

 

Ωστόσο, η  επέμβαση έχει  ένα συγκεκριμένο κόστος. Είτε επιλέξετε το FUT (μεταμόσχευση τριχοθυλακίων ) είτε το FUE (εκχύλιση θυλακικών μονάδων ), η τιμή μιας μεταμόσχευσης μαλλιών κυμαίνεται από 2.500 έως 6.500 ευρώ. Ίσως αναρωτιέστε εάν η ασφάλιση υγείας ή η κοινωνική ασφάλιση  καλύπτει το κόστος  της μεταμόσχευσης  μαλλιών. Με τη Starks που ειδικεύεται στην τεχνική FUΕ ( εκχύλιση θυλακικών μονάδων), έχουμε όλες τις απαντήσεις.

 

Σε ποιες περιπτώσεις υποστηρίζεται η μεταμόσχευση μαλλιών;

Δυστυχώς, παρόλο που πολλοί άνθρωποι, τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, πάσχουν από αλωπεκία, η επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών  πραγματοποιείται μόνο σε λίγες περιπτώσεις.

Γενικά, η διαδικασία δεν καλύπτεται  από την Ασφάλιση Υγείας ή την Κοινωνική Ασφάλιση επειδή θεωρείται αισθητική επέμβαση. Ορισμένοι τρόποι αποζημίωσης από οργανισμούς μπορεί να είναι στην περίπτωση μεταμόσχευσης μαλλιών λόγω ασθένειας (ιδίως καρκίνου), εγκαυμάτων ή ουλών. Η επέμβαση μπορεί στη συνέχεια να θεωρηθεί ως χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης.

 

Συγκεκριμένα, οι ασθενείς που πάσχουν από ουλωτική  αλωπεκία μπορούν να ζητήσουν  την κάλυψη της επεμβάσεως  από την Κοινωνική Ασφάλιση. Αυτή η ασθένεια καταστρέφει το θυλάκιο των μαλλιών και επηρεάζει μόνο το 3% των ατόμων με φαλάκρα. Στην περίπτωσή τους, η αποζημίωση δικαιολογείται από το γεγονός ότι η επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών αντικαθιστά ιατρικά τους ιστούς που αναρρώνουν

 

Εάν θέλετε να σας επιστραφούν χρήματα , πιθανότατα θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό γιατρό. Στη συνέχεια θα μπορούν  να ζητήσουν τα έξοδα περίθαλψης από τον οργανισμό για λογαριασμό σας. Τέλος, εάν το αίτημα γίνει δεκτό, η συν-πληρωμή και τυχόν επιπλέον χρεώσεις ή έξοδα ανακούφισης  θα είναι δική σας ευθύνη.

 

Θέλετε να ξαναποκτήσετε  τα μαλλιά της νεότητας σας; Επικοινωνήστε με την Starks για μια μεταμόσχευση μαλλιών σήμερα!

 

 

Σχέση μεταξύ τριχόπτωσης και περιβάλλοντος

Όλοι γνωρίζουμε για την εποχική τριχόπτωση. Είναι πιο συχνή  το φθινόπωρο και την άνοιξη, αλλά είναι μόνο προσωρινή, δεν έχει καμία σχέση με την ανδρογενετική αλωπεκία. Πράγματι, υπό φυσιολογικές συνθήκες , χάνουμε μεταξύ 50 και 100 τρίχες την ημέρα και συγκεκριμένες περιόδους του έτους οδηγούν σε αύξηση του αριθμού των τριχών που πέφτουν. Εκτεθειμένα στο κλίμα και το περιβάλλον, τα μαλλιά μας υφίστανται πολλές εξωτερικές επιθέσεις, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν τη  πτώση των τριχών . Σήμερα η Starks, μια κλινική που ειδικεύεται στη μεταμόσχευση μαλλιών, εξηγεί τη σχέση μεταξύ της τριχόπτωσης και του περιβάλλοντος.

 

Το φθινόπωρο

Μια μελέτη, με επικεφαλής Σουηδούς ερευνητές, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Dermatology, έδειξε ότι  κατά τη φθινοπωρινή  περίοδο παρατηρείται πιο συχνά  σημαντική απώλεια μαλλιών. Αυτή η απώλεια  προκαλείται από την κορύφωση  της τριχοφυΐας  τον Ιούλιο για την   προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου . Έτσι, διαπιστώνουμε ότι τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, τα μαλλιά τείνουν να πέφτουν σε μεγαλύτερο βαθμό.

 

Το χειμώνα

Κατά τη χειμερινή περίοδο, το επίπεδο υγρασίας στον αέρα μειώνεται. Αυτή η μείωση έχει άμεσο αντίκτυπο στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής, το οποίο τείνει να  ξηραίνεται τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες. Τα σγουρά μαλλιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε αυτή την αλλαγή των κλιματικών συνθηκών. Μπορεί, επομένως, να αξίζει να σκεφθείτε το ενδεχόμενο έναρξης μίας  θεραπείας κατά της τριχόπτωσης.

 

Την άνοιξη

Την άνοιξη, τα μαλλιά σας πρέπει να προστατεύονται. Πράγματι, με την επιμήκυνση των ημερών, η παραγωγή μελατονίνης (ορμόνη που παίζει ουσιαστικό ρόλο στην καλή υγεία των τριχοθυλακίων) μειώνεται. Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ  προέβησαν  σε αυτή τη διαπίστωση.. Την άνοιξη, η τριχόπτωση μπορεί επομένως να ενταθεί.

 

Μερικοί άνθρωποι λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής, ιδιαίτερα  για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Εάν συμβαίνει αυτό, η Starks συνιστά να προτιμάτε συμπληρώματα πλούσια σε αμινοξέα, διότι αποτελούν τη βάση της πρωτεΐνης κερατίνης που προκαλεί  τη δημιουργία τριχών και η έλλειψη  της  τελευταίας  αποτελεί  έναν  από τους γνωστούς παράγοντες  τριχόπτωσης 

 

Το καλοκαίρι

Ακόμα κι αν η έλλειψη  ηλίου  δε συνίσταται  για την υγεία των μαλλιών σας (οι ακτίνες του ήλιου διεγείρουν τους βολβούς των μαλλιών και συνεπώς την ανάπτυξη των μαλλιών), δεν συνιστάται η κατάχρηση. Η παρατεταμένη έκθεση στις έντονες ακτίνες του καλοκαιρινού ήλιου μπορεί να βλάψει το δέρμα και, κατά συνέπεια, το τριχωτό της κεφαλής, προκαλώντας ερεθισμό και  ξηρότητα του στελέχους τις τρίχας. Συμβουλές της Starks: μην εκθέτετε τον εαυτό σας για πολύ και μην ξεχνάτε να προστατεύετε και να τρέφετε το τριχωτό της κεφαλής σας.

 

Ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε αυτήν την ανάρτηση. Η Starks παρέχει επί του παρόντος λύσεις διαχείρισης ηλικίας σε κλινικές που βρίσκονται στη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ιταλία.

Take care of my hair

Συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα