Skip to main content

Γεια σας και καλωσορίσατε και πάλι στη Starks. Σήμερα θα μιλήσουμε για τα λεπτά και εύθραυστα μαλλιά και τον τρόπο περιποίησής τους. Θα δείτε ακόμη και κάποιες θεραπείες που μπορείτε να επιλέξετε στο κέντρο περιποίησης μαλλιών της εταιρείας μας στο Μιλάνο.

Τα μαλλιά διαφέρουν σημαντικά από άνθρωπο σε άνθρωπο και μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο δυνατά, λεπτά, λεία και λιπαρά, καθώς τα γενετικά χαρακτηριστικά του καθενός είναι ο αποφασιστικός παράγοντας.

 

Ορισμένοι γεννιούνται με λεπτά και εύθραυστα μαλλιά. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου αυτά τα μαλλιά ατονούν και εξασθενούν έως ότου σπάσουν ή πέσουν οι τρίχες, ξεκινώντας μια φάση αραίωσης.

Είναι απαραίτητο να δίνουμε σημασία σε αυτές τις αλλαγές επειδή η υγεία των μαλλιών μπορεί να παρακολουθείται μέσω της εξωτερικής τους εμφάνισης και του τρόπου με τον οποίο αυτή μεταβάλλεται.

 

Λεπτά και εύθραυστα μαλλιά: Δεν είναι μόνο ζήτημα αισθητικής φύσεως

 

Η διαφορά των λεπτών και εύθραυστων μαλλιών από τα πυκνά και υγιή μαλλιά δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής. Τα λεπτά μαλλιά είναι πιο ευάλωτα και πιο ευπαθή στη φθορά λόγω καιρικών συνθηκών. Ας δούμε ποιοι παράγοντες είναι υπεύθυνοι για την αραίωση των μαλλιών.

 

Η αραίωση των μαλλιών μπορεί να εξαρτάται από γενετική προδιάθεση. Άλλοι παράγοντες που μπορεί να καθορίζουν την υγεία των μαλλιών είναι το άγχος, οι επιθετικές θεραπείες στις οποίες υποβάλλουμε τα μαλλιά μας (ή τα έχουμε υποβάλει στο παρελθόν) ή η λήψη ορισμένων φαρμάκων. Η ηλικία του ατόμου, κληρονομικοί παράγοντες και ατμοσφαιρικοί παράγοντες παίζουν επίσης θεμελιώδη ρόλο στην υγεία και την αραίωση των μαλλιών. Ας αναλύσουμε αυτούς τους παράγοντες εν συντομία.

 

  • Ο τόπος κατοικίας μας. Η τοποθεσία στην οποία ζούμε και, συνεπώς, οι ατμοσφαιρικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τα μαλλιά μας, μπορεί να βλάψουν την «υγεία» τους. Η ρύπανση, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, καθώς και το αλάτι είναι οι κύριοι ατμοσφαιρικοί παράγοντες που μπορούν να διαταράξουν τη λεπτή υδρολιπιδική ισορροπία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών γενικά.

 

  • Το άγχος και άλλα σχετικά. Το άγχος είναι πρόβλημα όχι μόνο για τα μαλλιά, αλλά για την υγεία μας συνολικά. Όταν έχουμε άγχος, επηρεάζεται ολόκληρος ο οργανισμός μας και, σαν να μην έφτανε αυτό, μπορεί να προκαλέσει κάποιες νευρικές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης της τριχοτιλλομανίας, δηλαδή της διαταραχής τραβήγματος των τριχών. Όμως, πέραν των κρίσεων που προκαλεί, το άγχος από μόνο του μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των μαλλιών και να ενισχύσει την παραγωγή σμήγματος, το οποίο σε υπερβολικές ποσότητες έχει ως αποτέλεσμα να λαδώνουν και να εξασθενούν τα μαλλιά.

 

  • Η ηλικία και το χρώμα των μαλλιών. Οι άνθρωποι που γεννιούνται με κόκκινα μαλλιά τείνουν να έχουν λεπτότερα μαλλιά από εκείνους που γεννιούνται με καστανά μαλλιά. Με εξαίρεση κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις, ένας νεαρός άνδρας έχει πυκνότερα και πιο δυνατά μαλλιά από έναν ενήλικα.  Τα λευκά μαλλιά μεγαλώνουν γρηγορότερα και είναι πιο πυκνά, αλλά η έλλειψη μελανίνης τα καθιστά πιο εύθραυστα. Η ηλικία και το χρώμα των μαλλιών είναι παράγοντες που μπορεί να μεταβάλλονται με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, δεν ισχύει ότι τα λευκά μαλλιά εμφανίζονται μόνο μετά από μια ορισμένη ηλικία. Πράγματι, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες εμφανίζονται λευκά μαλλιά πριν την ηλικία των είκοσι ετών.

 

  • Οι κακές συνήθειες. Οι κακές συνήθειες είναι το χειρότερο για τα μαλλιά μας. Η χρήση επιθετικών βαφών και σαμπουάν, οι αποχρωματισμοί των μαλλιών, η λανθασμένη χρήση της βούρτσας, η υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία στο ντους, το χλώριο της πισίνας. Θα πρέπει να δώσετε προσοχή και, εάν είναι απαραίτητο, να αλλάξετε τις κακές συνήθειες, λαμβάνοντας απλώς κάποιες μικρές προφυλάξεις που υπαγορεύει η κοινή λογική.

 

Λεπτά και εύθραυστα μαλλιά: λύσεις και θεραπείες

 

Αφού συνοψίσαμε τις κύριες αιτίες της αραίωσης των μαλλιών, μπορούμε να αναφέρουμε τις θεραπείες στις οποίες μπορείτε να υποβληθείτε για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την απόκτηση πιο υγιών και πιο δομημένων μαλλιών.

 

  • Κουρέματα για λεπτά και εύθραυστα μαλλιά. Ασφαλώς μπορεί να έχετε θετικά αποτελέσματα, εάν καταφύγετε σε κουρέματα για λεπτά και αραιωμένα μαλλιά. Οι γυναίκες μπορούν να επιλέξουν φιλαριστά μαλλιά, στρογγυλεμένο καρέ ή κούρεμα τύπου Pixie. Είναι όλα μοντέρνα κουρέματα για λεπτά και εύθραυστα μαλλιά που προσδίδουν στη γυναίκα έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, μια αίσθηση πληρότητας και περισσότερο όγκο, χάρη στη μείωση του βάρους των μαλλιών.

 

  • Προϊόντα για λεπτά και εύθραυστα μαλλιά. Υπάρχει πληθώρα προϊόντων ειδικά για τη φροντίδα των μαλλιών, αλλά συχνά ξεχνάμε τα βασικά. Η χρήση ενός σαμπουάν για λεπτά και εύθραυστα μαλλιά και μιας ήπιας μάσκας αναδόμησης είναι πολύ σημαντική.

 

  • Φωτοθεραπεία. Το λέει το ίδιο το όνομα: θεραπεία με φως. Χάρη στο συγκεκριμένο κράνος υψηλής τεχνολογίας και στο χαμηλής έντασης φως LED, είναι δυνατόν να επανενεργοποιηθούν τα τριχοθυλάκια, διευκολύνοντας την παραγωγή πρωτεϊνών, και να βελτιωθεί η ελαστικότητα του τριχωτού της κεφαλής και του δέρματος γενικά. Οι συνεδρίες διαρκούν περίπου 30 λεπτά και είναι απολύτως ανώδυνες.

 

  • Η Μεσοθεραπεία είναι άλλη μία πολύ χρήσιμη θεραπεία για την επίλυση του προβλήματος των λεπτών και εύθραυστων μαλλιών. Πρόκειται για μικρο-ενέσεις βιταμινών και υαλουρονικού οξέος που πραγματοποιούνται με εξαιρετικά λεπτές μικροβελόνες (μικρότερες του ενός χιλιοστού) στην επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής και οι οποίες έχουν ως σκοπό τη διέγερση της ανάπτυξης των μαλλιών, χαρίζοντας ακόμη πιο υγιή, δυνατά και γερά μαλλιά.

 

  • Η δερματοστιξία στο τριχωτό της κεφαλής είναι μια ιατρική θεραπεία τατουάζ που προσομοιώνει την όψη των πυκνών μαλλιών ή μια 100% φυσική αίσθηση ξυρισμένου κρανίου.  Μια καλή θεραπεία δερματοστιξίας εξαρτάται από την πυκνότητα των κουκίδων και το μικρό μέγεθος της διαμέτρου τους. Η δερματοστιξία διαφέρει από το κλασσικό τατουάζ λόγω του τύπου μελάνης που χρησιμοποιείται: είναι πολύ πιο διακριτικό και βασίζεται σε χρωστικές που είναι βιοσυμβατές και απορροφώνται κατά 100%. Η επαναπορροφητικότητα διασφαλίζει ένα πάντοτε βέλτιστο αποτέλεσμα με απολύτως κυκλικές κουκκίδες και χρώμα όσο το δυνατόν πιο κοντά σε εκείνο των αρχικών μαλλιών. 

 

 

Take care of my hair

Συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα