Skip to main content

Μεταμόσχευση μαλλιών με την μέθοδο Fue One Touch: Αλωπεκία και άγχος

Χαίρετε και σας καλωσορίζουμε πίσω στην Starks!

Σήμερα θα μιλήσουμε για μία από τις καλύτερες μεθόδους μεταμόσχευσης μαλλιών, τη μέθοδο Fue One Touch, καθώς είναι η πιο αποτελεσματική που υπήρξε ποτέ. Πρόσφατες μελέτες (1) επιβεβαιώνουν τον σημαντικό  ρόλο της ψυχολογίας του ασθενούς που πάσχει από αλωπεκία, ειδικά αν αυτή εμφανιστεί σε νεαρή ηλικία. Σε ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες η απώλεια μαλλιών μπορεί να οδηγήσει ορισμένους ασθενείς σε κατάσταση ψυχικής δυσφορίας.

Τα μαλλιά μπορεί να μην έχουν κάποια σημαντική λειτουργία στη ζωή μας, όμως στη σύγχρονη κοινωνία έχουν θεμελιώδη ρόλο τόσο από αισθητικής όσο και από  κοινωνικής άποψης. Η εκτεταμένη αραίωση των μαλλιών, με διαφορετικούς τρόπους επηρεάζει και τις γυναίκες. Η φαλάκρα στους άνδρες είναι πιο πιθανό να αναπτυχθεί από την μετωπιαία περιοχή του κεφαλιού και προοδευτικά κατά μήκος του, ενώ στις γυναίκες συνήθως ξεκινά από την κορυφή ή το μετωπιαίο μέρος του κεφαλιού, επηρεάζοντας μια ποσοτικά μεγαλύτερη περιοχή από αυτή των ανδρών, η οποία αναπτύσσεται γρηγορότερα.

Από ψυχολογικής άποψης η τριχόπτωση  μπορεί να αντιμετωπιστεί είτε με ήρεμο ή δυσάρεστο τρόπο. Αν και πολλοί άνδρες επιλέγουν να ξυρίζουν τις περιοχές με αραίωση, συνήθως αισθάνονται λιγότερο όμορφοι, λιγότερο επιθυμητοί και πιο ευάλωτοι ενώ νιώθουν πιο γηρασμένοι. Αυτή η αλλοίωση της αυτο-εκτίμησης αντικατοπτρίζεται σε πρόσφατες μελέτες (πηγή Focus αριθ. 312 – Οκτώβριος 2018), οι οποίες δυστυχώς δείχνουν ότι με μία πρώτη εντύπωση, οι φαλακροί θεωρούνται γηραιότεροι, λιγότερο ελκυστικοί και λιγότερο φιλικοί.

Το άγχος είναι συνεπώς μια αιτία που οδηγεί στη βλάβη των τριχοθυλακίων  δημιουργώντας ένα πρόβλημα, που επιλύεται είτε με την αποδοχή της νέας εμφάνισης, είτε με κλινικές αισθητικές θεραπείες που αποσκοπούν στην επαναφορά της προηγούμενης εμφάνισης.

Περιττό δε να αναφέρουμε πόσο πιο δύσκολο είναι ψυχολογικά για μια γυναίκα να αντιμετωπίσει την αραίωση. Εάν το ξύρισμα του κεφαλιού μπορεί να είναι μία λύση για τον άνδρα, αυτή η ευκαιρία δυστυχώς δεν υπάρχει για τη γυναίκα.

Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να υπάρχει μια ολιστική προσέγγιση αντιμετωπίζοντας το από μια ψυχολογική και αισθητική σκοπιά, με τον ασθενή να εξετάζει τις μετεπεμβατικές προσδοκίες του και να συζητά τις πιθανότητες επιτυχίας και αποτυχίας και κατόπιν να κατανοεί πώς η ανησυχία και το άγχος μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την επίτευξη των αποτελεσμάτων.

Μια εξαιρετικά αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση της αραίωσης είναι σίγουρα η μεταμόσχευση μαλλιών με την μέθοδο FUE, η οποία είναι η πλέον διαδεδομένη τεχνική μεταμόσχευσης τα τελευταία χρόνια, καθώς χρησιμοποιείται μόσχευμα από το ίδιο το άτομο. Στα κέντρα Starks τη βελτιώσαμε με τη χρήση ενός συγκεκριμένου εμφυτευτή (Choi injector) που μας επιτρέπει να τοποθετούμε τα θυλάκια με πολύ πιο ακριβή τρόπο, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να επιλέξουμε το βάθος, την κλίση και την πυκνότητα για κάθε μόσχευμα και να επιτρέψουμε ένα αποτέλεσμα 100% φυσικό, χωρίς ουλές, χάρη στη χρήση λιγότερο τραυματικών βελόνων τιτανίου.

Η μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών Fue One Touch είναι επίσης πολύ χρήσιμη για τη μεταμόσχευση τριχών στα γένια και στο μουστάκι καθώς και στην ανακατασκευή των φρυδιών.

Σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση, σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες συμπληρώνοντας τη φόρμα στον επικοινωνίας ή μπορείτε να κλείσετε μια πρώτη δωρεάν επίσκεψη στο κέντρο μας στη Θεσσαλονίκη, Μεταμορφώσεως 25, Καλαμαριά. 

Σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση,

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες ή θέλετε να κάνετε κράτηση για δωρεάν διαβούλευση πατήστε εδώ.

Εις το επανιδείν,

Starks.

Take care of my hair

Συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα