Skip to main content

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια εξαιρετικά ασφαλής διαδικασία που συνήθως δεν έχει σημαντικό κίνδυνο ή επιπλοκή όταν εκτελείται από εξειδικευμένο και πιστοποιημένο γιατρό.  Ωστόσο, όπως σε κάθε επέμβαση, υπάρχουν κίνδυνοι, οι οποίοι παρουσιάζονται πάντα λεπτομερώς κατά τη διάρκεια της προσωπικής σας συμβουλευτικής με τον γιατρό πριν από τη συνεδρία.

Όπως σε οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση, μπορεί να συμβεί κάποια λοίμωξη.  Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.  Οι ασθενείς μπορούν επίσης να είναι επιρρεπείς σε υπερβολική αιμορραγία, πόνο, ουλές και παραδόξως ή και λόξυγκα.

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια μόνιμη και διαρκής θεραπεία για πολλούς ανθρώπους για που θέλουν να αποκαταστήσουν την τριχόπτωση. Ωστόσο, ο φόβος των παρενεργειών ή του πόνου εμποδίζει τους ανθρώπους να το διακινδυνεύσουν. Αλλά είναι πραγματικά δικαιολογημένος αυτός ο φόβος; Η Starks, μια κλινική που ειδικεύεται στη διαχείριση της γήρανσης και την αποκατάσταση της τριχόπτωσης, θα σας ενημερώσει για όλους τους πιθανούς κινδύνους και θα σας εξηγήσει γιατί οι φόβοι σας είναι αβάσιμοι.

Προσωρινή αραίωση προϋπαρχόντων μαλλιών 

 Μετά την επέμβαση, ορισμένα προϋπάρχοντα μαλλιά μπορεί να αραιώσουν. Τα υπάρχοντα μαλλιά θα επανέλθουν στην κανονική τους κατάσταση λίγους μήνες μετά την επέμβαση. Ωστόσο, αυτό το φαινόμενο είναι αρκετά σπάνιο.

Αιμορραγία

Είναι φυσιολογικό να παρατηρηθεί κάποια αιμορραγία η οποία και θα σταματήσει με ένα μόνο πάτημα.  Η επίμονη αιμορραγία εμφανίζεται σε περίπου 1 στις 100 περιπτώσεις.  Πρόσθετα ράμματα είναι σπανίως απαραίτητα στην περίπτωση επέμβασης μεθόδου FUT, μια επέμβαση που απαιτεί την αφαίρεση μιας λωρίδας του τριχωτού της κεφαλής από την δότρια περιοχή.

Πόνος

 Οι ασθενείς σπάνια βιώνουν πόνο κατά τη διάρκεια ή μετά την επέμβαση.  Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, η δότρια και η λήπτρια περιοχή αναισθητοποιείται τοπικά. Οι ασθενείς, επομένως, δεν έχουν πόνο.

Σε φυσιολογικές συνθήκες, ο μετεπεμβατικός πόνος είναι ελάχιστος.  Δεν χρειάζεται να ληφθούν παυσίπονα, ωστόσο, εάν αισθανθούν ελαφρύ πόνο, οι ασθενείς μπορεί να πάρουν κοινό depon.

 

Μούδιασμα

 Κάποιο παροδικό μούδιασμα είναι αναπόφευκτο, συνήθως εμφανίζεται στην dότρια περιοχή, διαρκεί από 3 έως 18 εβδομάδες.  Αυτό το συναίσθημα σπάνια ενοχλεί ή διαρκεί.

Κνησμός

Ο κνησμός εμφανίζεται συχνά, αλλά σπάνια ενοχλεί και διαρκεί μόνο μερικές ημέρες. Το καθημερινό λούσιμο θα βοηθήσει στην ανακούφιση αυτής της φαγούρας.

Συνήθως προκαλείται από την εμφάνιση κακαδιών. Ωστόσο, εάν ο κνησμός είναι πολύ σοβαρός και ανυπόφορος, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον ειδικό σας ή έναν δερματολόγο. Υπάρχουν ενυδατικά έλαια για την ανακούφιση αυτού του φαινομένου.

Οίδημα

 Αν και αυτή η ανεπιθύμητη ενέργεια είναι σπάνια, ορισμένοι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν πρήξιμο στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια. Διαρκεί συνήθως μεταξύ 1 και 2 ημερών. Σε περίπου 1% των περιπτώσεων, μπορεί να αναπτυχθεί μελάνωμα στην περιοχή των ματιών, κάτι σαν «μαυρισμένο μάτι».   

Μόλυνση

Οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση έχει κίνδυνο μόλυνσης. Στην περίπτωση μεταμόσχευσης μαλλιών, επηρεάζεται μόνο ένας σε χιλιάδες ασθενείς. Ωστόσο, αντιμετωπίζεται εύκολα με αντιβιοτικά. Στην περίπτωση της μεθόδου FUE, ο κίνδυνος μόλυνσης είναι αρκετά χαμηλός.  Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σεβαστείτε τους κανόνες υγιεινής, γι ‘αυτό είναι πάντα προτιμότερο να καλέσετε έναν έμπειρο γιατρό που θα σας εξηγήσει πώς να κάνετε τα λουσίματά σας σωστά μετά τη μεταμόσχευση. Οι μικροσκοπικές αμυχές που εμφανίζονται κατά τη μεταμόσχευση μαλλιών FUE συνήθως επουλώνονται χωρίς επιπλοκές.

Ίαση

 Οι χηλοειδείς ουλές εμφανίζονται μόνο σε άτομα με προδιάθεση και, ακόμη πιο σπάνια (ένα στα χίλια), μπορούν να προκαλέσουν ρυτίδες.

Κάθε φορά που κόβεται το ανθρώπινο δέρμα, θεραπεύεται μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται ίνωση. Αυτή η ίνωση (κοινώς ονομάζεται ουλή) είναι η φυσική διαδικασία αποκατάστασης του δέρματος όταν υφίσταται καταστροφή.  Δεδομένου ότι οι διαδικασίες μεταμόσχευσης μαλλιών εκτελούνται για να παράγουν ένα φυσικό αποτέλεσμα, οι ουλές στις μεταμοσχευμένες περιοχές είναι συνήθως τόσο μικρές που η ίνωση είναι σχεδόν μη ανιχνεύσιμη. Στην περίπτωση FUT, η λεπτή γραμμική ουλή καλύπτεται από τα μαλλιά που μεγαλώνουν πίσω στο πίσω μέρος του κρανίου. Επιπλέον, οι σύγχρονες τεχνικές ραφής μειώνουν τον κίνδυνο υπερβολικής ουλής. Εναλλακτικά, η μεταμόσχευση μαλλιών FUE, μια τεχνική που χρησιμοποιείται από την κλινική Starks, εξαλείφει τον κίνδυνο γραμμικής ουλής.

Κύστες

 Μία ή περισσότερες κύστες μπορούν να εμφανιστούν στην λήπτρια περιοχή όταν έχουν μεταμοσχευτεί πολλά μοσχεύματα.  Συνήθως φεύγουν μόνες τους μετά από μερικές εβδομάδες ή αμέσως με διάφορες απλές θεραπείες. Συνήθως δεν έχουν διάμετρο μεγαλύτερη από 2 ή 3 χιλιοστών, το μέγεθος των μικρών κουμπιών.

Λόξυγκας

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά ο λόξυγκας είναι μια κοινή παρενέργεια των χειρουργικών επεμβάσεων μεταμόσχευσης μαλλιών. Έχει σημειωθεί ότι αυτή η παρενέργεια επηρεάζει 5 στους 100 ασθενείς. Ωστόσο, η αιτία δεν είναι γνωστή. Αυτός ο λόξυγκας  μπορεί να διαρκέσει από αρκετές ώρες έως αρκετές ημέρες.

Όπως κάθε χειρουργική επέμβαση, η μεταμόσχευση μαλλιών (FUE ή FUT) περιλαμβάνει ορισμένους κινδύνους και παρενέργειες.  Ωστόσο, είναι σημαντικό να καθησυχάσετε τον εαυτό σας: είναι ελάχιστοι και δεν συμβαίνουν συχνά.  Πριν από οποιαδήποτε παρέμβαση, η εξειδικευμένη χειρουργική ομάδα θα σας ενημερώσει σχετικά με αυτούς τους κινδύνους και θα σας βοηθήσει να λάβετε προληπτικά μέτρα για να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισής τους. Τέλος, ας θυμηθούμε επίσης ότι η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μία από τις ασφαλέστερες και λιγότερο επεμβατικές αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις που υπάρχουν.  Την επόμενη μέρα της επέμβασης, μπορείτε να συνεχίσετε την κανονική ζωή σας. Απλώς πρέπει να λάβετε μερικές προφυλάξεις, ειδικά όσον αφορά τα πρώτα λουσίματα και τη φροντίδα που πρέπει να εφαρμόσετε για να περιορίσετε με ακρίβεια την πλειονότητα των ανεπιθύμητων ενεργειών, όπως ο κίνδυνος μόλυνσης, κνησμού, πόνου και αιμορραγίας.

Εάν σας ενδιαφέρει η μεταμόσχευση μαλλιών, μεταβείτε στον ιστότοπο Starks, την κλινική που φροντίζει τα μαλλιά σας.

 

Ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε αυτήν την ανάρτηση.

Η Starks παρέχει επί του παρόντος λύσεις διαχείρισης ηλικίας σε κλινικές που βρίσκονται στη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ιταλία.