Skip to main content

Τα μαλλιά φτιάχνουν το κέφι σε πολλούς άνδρες και γυναίκες. Όμως, αυτό που σίγουρα δεν φτιάχνει το κέφι είναι τα κατεστραμμένα μαλλιά. Καθώς γερνάμε, η υγεία των μαλλιών μας έχει την τάση να χάνεται. Εν μέρει, αυτό σχετίζεται άμεσα με την ηλικία, αλλά σε κάποιον βαθμό συνδέεται και με τις προηγούμενες συνήθειές μας.

Όπως και να έχει, η ζωή είναι ωραία και τα μαλλιά ήταν πάντοτε στοιχείο αυτής της όμορφης διαδρομής. Θέλουμε η εμφάνισή μας να είναι συναρπαστική. Και, δυστυχώς, δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο.

Γνωρίζοντας πώς να επανορθώσουμε τα κατεστραμμένα μαλλιά, μπορούμε να διατηρήσουμε ευκολότερα ένα πιο υγιές κεφάλι που δείχνει λιγότερο ταλαιπωρημένο από τη φθορά του χρόνου.

Εάν τα μαλλιά σας αραιώνουν, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες αποκατάστασης μαλλιών της Starks. Όμως, στο μεταξύ, υπάρχουν τρόποι να διευκολύνετε την επανόρθωση των κατεστραμμένων μαλλιών.

Μειώστε τη θερμοκρασία

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και αυτό δεν βοηθά καθόλου.

Το πιστολάκι, η πρέσα μαλλιών και το σίδερο για μπούκλες που χρησιμοποιούμε για να πετύχουμε διάφορα χτενίσματα, λειτουργούν με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Συχνά λέμε στα παιδιά μας να προσέχουν να μην καούν, γιατί “το σίδερο για μπούκλες καίει”.

Όμως, η ίδια θερμότητα που μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα σε ένα παιδί μπορεί να καταστρέψει και τα υγιή μαλλιά.

Η θερμότητα είναι απαραίτητη στη διαδικασία φορμαρίσματος, αλλά η υπερβολική θερμότητα σπάει τα τριχοθυλάκια και υποβαθμίζει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής.

Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να έχουν τρόπο μείωσης και ρύθμισης της θερμοκρασίας. Αξιοποιήστε τον, επειδή με την πάροδο του χρόνου αυτοί οι μηχανισμοί μπορούν να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων μαλλιών σας.

 

Χτενίζετε με απαλές κινήσεις τα βρεγμένα μαλλιά

Τα βρεγμένα και μπλεγμένα μαλλιά είναι η συνταγή της καταστροφής, ιδιαίτερα όταν τα χτενίζουμε με πολλή δύναμη. Ενώ μπορεί να θέλετε να τα λειάνετε και να ξεμπλέξετε αυτές τις βρεγμένες τούφες, θα πρέπει να καταλάβετε ότι ίσως να προκαλείτε στα μαλλιά σας μακροπρόθεσμη φθορά.

Εάν θέλετε οπωσδήποτε να χτενίσετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα, αγοράστε μια χτένα με αραιά δόντια που επιτρέπει να περνούν ανάμεσά τους περισσότερες τρίχες.  Αυτό σημαίνει ότι λιγότερα μαλλιά θα μπλέκονται στη χτένα και έτσι το τράβηγμα των υγιών τριχοθυλακίων θα είναι λιγότερο.

Επίσης, δεν θα πρέπει να τρίβετε με δύναμη τα βρεγμένα μαλλιά στην πετσέτα. Αυτό δημιουργεί τριβή που προκαλεί φθορά. Χρησιμοποιήστε ένα πιο μαλακό πανί, για να μειώσετε την τριβή όταν σκουπίζετε τα βρεγμένα μαλλιά.

Αντίο, ψαλίδα!

Όταν η τρίχα σπάει στη μέση, απομακρύνεται από το τριχωτό της κεφαλής προς τα επάνω. Αυτό δημιουργεί σπασίματα και ψαλίδα στο τριχοθυλάκιο και ακόμη και φριζάρισμα των μαλλιών.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μαλακτικά μαλλιών και σαμπουάν που διατηρούν την υγρασία και την υγεία των μαλλιών σας. Επίσης, απομακρύνετε την ψαλίδα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε κατά τη συνήθη επίσκεψή σας στο κομμωτήριο. Δεν χρειάζεται να κόψετε το μισό μήκος των μαλλιών σας για να αποφύγετε την ψαλίδα. Λίγοι πόντοι αρκούν.

Το νερό είναι σύμμαχός σας

Μπορεί να ακουστεί αυτονόητο, αλλά πίνοντας νερό για να διασφαλίσετε την ενυδάτωση του δέρματός σας, μπορείτε να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να επανορθώσουν παλαιότερη φθορά και να αποφύγετε νέα σημάδια φθοράς.

Έχουμε βαρεθεί να ακούμε ότι πρέπει να πίνουμε πολύ νερό, αλλά είναι αλήθεια ότι θα πρέπει να το κάνουμε!

Το τριχωτό της κεφαλής αποτελείται από το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σας, που είναι το δέρμα σας. Διατηρείτε ενυδατωμένο το δέρμα σας, διατηρώντας ενυδατωμένο τον οργανισμό σας μέσω της κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας νερού.

Περιορίστε τη χρήση της πισίνας

Λατρεύουμε τις καλοκαιρινές ημέρες στην πισίνα.

Όμως, τις λατρεύουν και τα μαλλιά μας; Όχι και τόσο.

Ο συνδυασμός του χλωρίου και του καυτού ήλιου μπορεί να αποβεί καταστροφικός για την υγεία των μαλλιών μας και να οδηγήσει σε φθορά.

Συμπέρασμα

Μπορείτε να αποκαταστήσετε τα κατεστραμμένα μαλλιά και να αποφύγετε τη μελλοντική φθορά, πραγματοποιώντας μερικές βασικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας. Όμως, εάν εμφανίζετε αραίωση ή φαλάκρα λόγω ηλικίας, ίσως θα πρέπει να ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες αποκατάστασης μαλλιών της Starks. Επικοινωνήστε με τα κέντρα μας σήμερα.

Take care of my hair

Συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα