Skip to main content

Χαίρετε και σας καλωσορίζουμε πίσω στην Starks.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς να αντιμετωπίσουμε την επίφοβη τριχόπτωση και θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αν οι λοσιόν για τα μαλλιά και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι αποτελεσματικά ή όχι.

Είναι η απώλεια μαλλιών ένας φόβος που σας βασανίζει;

Η τριχόπτωση έχει σημαντικές επιδράσεις σε όσους υποφέρουν από αυτή. Εμείς, τη Starks, επενδύoυμε στην έρευνα και την τεχνολογία έτσι ώστε να είμαστε στην πρώτη γραμμή των ιατρικών εξελίξεων σε αυτό τον τομέα. Παρόλο που τα κέντρα μας εξειδικεύονται στη μεταμόσχευση μαλλιών και σε συντηρητικές  θεραπείες, (δερματοστιξία, μεσοθεραπεία ή φωτοθεραπεία) αντιμετωπίζουμε το θέμα της αλωπεκίας ολοκληρωτικά, εξετάζοντας όλα τα νέα προϊόντα και τις θεραπείες που συμβάλλουν στην επαναφύτρωση των τριχών.

Με τα πέρασμα των ετών, η εμπειρία μας οδήγησε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της τριχόπτωσης σε διάφορα επίπεδα, ξεκινώντας γενικώς από την πρόληψη.

Παρόλο που η  αλωπεκία εξαρτάται συχνά από το DNA, είναι χρήσιμο να μιλήσουμε για την πρόληψη, καθώς σε πολλές περιπτώσεις παράγοντες όπως το άγχος ή οι εποχιακές αλλαγές προκαλούν αυτό το φαινόμενο.

Η διαδικασία αντιμετώπισης τριχόπτωσης είναι συχνά εξαντλητική, αλλά την βλέπουμε ως ένα είδος μακροπρόθεσμης επένδυσης: διορθώνουμε κακές συνήθειες, μαθαίνοουμε να φροντίζουμε τα μαλλιά μας, ανακαλύπτουμε τις αιτίες που οδήγησαν στην απώλεια τους και ψάχνουμε τις πρώτες θεραπείες κατά της τριχόπτωσης. Αυτά είναι το πρώτο βήμα, που αν αντιμετωπιστεί με ακρίβεια και σταθερότητα, μπορεί να μας οδηγήσει στη λύση του προβλήματος.

Είναι δυνατό να παρέμβουμε στην εποχιακή τριχόπτωση με την διατροφή, όπως είναι για παράδειγμα τα αποξηραμένα φρούτα και οι ηλιόσποροι, καθώς και τα ψάρια, τα αυγά και τα όσπρια. Για όσους δεν είναι λάτρεις των ψαριών αλλά εκτιμούν το σούσι, θα πρέπει να θυμάστε ότι ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα 3 λιπαρά, οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία!

Απαραίτητα τα ειδικά σαμπουάν

Δε θα πρέπει να υπερβάλλετε με το λούσιμο των μαλλιών σας, αφού κατά κανόνα δεν θα πρέπει να πλένονται καθημερινά ενώ για εκείνους με λιπαρή επιδερμίδα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούν ένα ξηρό σαμπουάν.

Μία καλή ιδέα είναι να ελαχιστοποιήσετε τη χρήση συσκευών υψηλών θερμοκρασίών για το ίσιωμα και το στέγνωμα των μαλλιών, ενώ σε περίπτωση που δεν μπορείτε πραγματικά να αποφύγετε να πειράξετε τα μαλλιά σας, θα πρέπει να τα προστατεύετε με ειδικά σπρέι για τη θερμότητα.

Αυτές οι μικρές προφυλάξεις, αν ακολουθηθούν, μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά, αλλά αν όλα τα παραπάνω δεν είναι αρκετά, δεν συνιστάται ο τυφλός πειραματισμός με την δοκιμή λοσιόν για τα μαλλιά, προϊόντων και χαπιών χωρίς πρώτα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό, καθώς μπορεί να αποβεί πιο βλαπτικός από ότι πιστεύετε.

Εάν έχετε παρατηρήσει αραίωση ή ξεκινάτε να χάνετε τα μαλλιά σας, κλείστε μια δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή επισκεφθείτε απευθείας στο κέντρο στη Θεσσαλονίκη, Μεταμορφώσεως 25, στην Καλαμαριά. 

Εις το επανιδείν,

Starks.

Take care of my hair

Συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα