Skip to main content

Γεια σας και καλώς ήλθατε πίσω στη Starks,

σήμερα ας μιλήσουμε για τον τρόπο αντιμετώπισης της τριχόπτωσης. Ας προσπαθήσουμε επίσης να καταλάβουμε εάν οι λοσιόν μαλλιών και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι χρήσιμα ή επιβλαβή.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας συμπληρώνοντας την κατάλληλη φόρμα στην ενότητα επικοινωνίας ή κάνοντας μια δωρεάν πρώτη επίσκεψη στο κέντρο μεταμόσχευσης μαλλιών στο ιατρείο μας στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Μεταμορφώσεως 25 στην Καλαμαριά.

 

Είναι η τριχόπτωση ένας φόβος που σας μαστίζει;

Η τριχόπτωση είναι ένα φαινόμανο που μας επηρεάζει και μας πλήττει και γι ‘αυτό αποφασίσαμε να αφιερωθούμε πλήρως σε αυτό το ζήτημα επενδύοντας στην έρευνα και την τεχνολογία. Παρόλο που το κέντρο μας επικεντρώνεται στη μεταμόσχευση μαλλιών και στις συντηρητικές θεραπείες, όπως η δερματοστιξία, η μεσοθεραπεία ή η φωταθεραπεία, ασχολούμαστε με το θέμα της αλωπεκίκας σφαιρικά, εξετάζοντας κάθε νέα λοσιόν μαλλιών ή νέες θεραπείες για την επαναφύτρωση. Οι θεραπείες των μαλλιών πρέπει να έχουν ένα σαφές και πλήρες όραμα για τις νέες δυνατότητες που μας προσφέρει η επιστήμη.

Με τα χρόνια, η εμπειρία μας οδήγησε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της τριχόπτωσης σε πολλά μέτωπα, και γενικά, ξεκινάμε πάντα από την πρόληψη.

Αν και η φαλάκρα ή αλλιώς η αλωπεκία συχνά εξαρτώνται από το DNA, σε πολλές περιπτώσεις, παράγοντες όπως το άγχος ή η εποχική αλλαγή προκαλούν την εμφάνιση άλλων προβλημάτων και γι ‘αυτό είναι χρήσιμο να μιλάμε για πρόληψη.

Η διαδικασία συνειδητοποίησης που αντιμετωπίζουμε συχνά είναι κουραστική. Ωστόσο, το βλέπουμε ως ένα είδος μακροπρόθεσμης επένδυσης: η διόρθωση των κακών συνηθειών, η ρουτίνα της φροντίδας των μαλλιών, η εύρεση των αιτιών που έχουν οδηγήσει ή οδηγούν στην απώλεια αυτών και η αρχή ανάπτυξης των πρώτων θεραπειών προστασίας κατά της τριχόπτωσης είναι το πρώτο βήμα που, αν αντιμετωπιστεί με ακρίβεια και σταθερότητα, μπορεί να αποτελέσει μεγάλη προστιθέμενη αξία για την επίλυση του προβλήματος.

Η εποχική απώλεια μαλλιών μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη φροντίδα της διατροφής. Για παράδειγμα, οι ξηροί καρποί και οι ηλιόσποροι είναι πολύ κατάλληλοι όπως και τα ψάρια, τα αυγά και τα όσπρια. Για όσους δεν είναι λάτρεις των ψαριών αλλά εκτιμούν το σούσι, θυμηθείτε ότι ο σολομός είναι πλούσιος σε Ωμέγα 3, οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία.

 

Το σαμπουάν είναι απαραίτητο

Θα ήταν καλύτερο να μην πλένετε ποτέ υπερβολικά τα μαλλιά σας. Κατά κανόνα, τα μαλλιά δεν πρέπει ποτέ να πλένονται καθημερινά και γενικά, για όσους έχουν τάση για λιπαρό δέρμα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούν ένα ξηρό σαμπουάν.

Είναι καλή ιδέα να περιορίσετε τη χρήση πρέσας και σεσουάρ σε υψηλές θερμοκρασίες στο ελάχιστο, σε περίπτωση που δεν μπορείτε να αποφύγετε να ισιώσετε τα μαλλιά σας, θα πρέπει να τα προστατέψετε με ένα θερμικό σπρέι.

Αυτές οι μικρές προφυλάξεις, εάν ακολουθηθούν, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ωστόσο, εάν όλα αυτά δεν ήταν αρκετά, δεν συνιστάται να δοκιμάζετε λοσιόν μαλλιών, προϊόντα και χάπια χωρίς να έχετε προηγουμένως συμβουλευτεί έναν ειδικό, αφού το να πειραματιστείτε στα τυφλά, θα μπορούσε να είναι πιο επιβλαβές από ό, τι νομίζετε.

 

Εάν έχετε παρατηρήσει αραίωση ή ξεκινάτε ξεκάθαρα να χάνετε τα μαλλιά σας, κλείστε μια δωρεάν συμβουλευτική επίσκεψη συμπληρώνοντας τη φόρμα ή επισκεφθείτε μας απευθείας στο κέντρο αποκατάστασης μαλλιών Starks στη Θεσσαλονίκη, στη οδό Μεταμορφώσεως 25, στην Καλαμαριά.