Skip to main content

Το ξέρατε ότι ο οργανισμός σας παράγει υαλουρονικό οξύ με φυσικό τρόπο;

Ε λοιπόν, είναι αλήθεια.

Αυτή η κολλώδης ουσία βρίσκεται σε μεγάλη πυκνότητα στο δέρμα, στα μάτια και σε όλους τους ιστούς του σώματός σας. Γνωστό και ως «υαλουρονάνη», χρησιμεύει στο σύστημα λίπανσης του οργανισμού. Με άλλα λόγια, λιπαίνει τους ιστούς με τον ίδιο τρόπο που το λάδι λιπαίνει τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας.

Ίσως να έχετε ακούσει το υαλουρονικό οξύ ως συμπλήρωμα. Χρησιμοποιείται συχνά σε πόσιμη μορφή ή σε κρέμες και λοσιόν ή ακόμη και σε ενέσιμη μορφή.

Γιατί;

Επειδή το υαλουρονικό οξύ προσφέρει σημαντικά οφέλη. Γνωρίζατε, όμως, ότι μπορεί να σας βοηθήσει να φαίνεστε νεότεροι; Όταν το δέρμα σας έχει λιγότερες ρυτίδες και τα μαλλιά σας είναι πυκνότερα, φαίνεστε νεότεροι. Ποιος να το ήξερε; (Στην πραγματικότητα, όλοι μας)

Επομένως, πώς μπαίνει το υαλουρονικό οξύ στην εξίσωση της αντιγήρανσης;

Βελτιώνει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής

Ας το παραδεχθούμε: Η τριχόπτωση είναι μια παγκόσμια επιδημία που προκαλεί άγχος και κατάθλιψη σε εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες.

Αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι αναζητούν εφικτές, φυσικές λύσεις για την τριχόπτωση.

Το υαλουρονικό οξύ θρέφει το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά, βελτιώνοντας την υγεία τους. Σε ό,τι αφορά τα υγιή μαλλιά, το κολλαγόνο και το υαλουρονικό οξύ κατατάσσονται στην κορυφή των φυσικών λύσεων. Επί σειρά ετών, οι δερματολόγοι συνιστούν το υαλουρονικό οξύ ως έναν τρόπο διατήρησης της ενυδάτωσης του δέρματος και του τριχωτού της κεφαλής.

Εάν έχετε ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά, οι τρίχες σπάνε και λεπταίνουν ευκολότερα. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι φροντίζετε στον μέγιστο βαθμό την υγεία των μαλλιών σας, ώστε να τα διατηρήσετε για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Στα κέντρα Starks, προσφέρουμε πολλές διαφορετικές λύσεις για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Όμως, θέλουμε επίσης να διασφαλίζουμε ότι οι ασθενείς μας δοκιμάζουν λύσεις όπως το υαλουρονικό οξύ. Τελικά, θέλετε να είστε σίγουροι ότι φροντίζετε τα μαλλιά σας και το τριχωτό της κεφαλής σας, για να αποτρέψετε όσο το δυνατόν περισσότερο την τριχόπτωση. Να θυμάστε ότι εάν το τριχωτό της κεφαλής είναι ξηρό, και όχι υγιές και ενυδατωμένο, τα λεπτά μαλλιά πέφτουν πολύ πιο γρήγορα.

Και όχι μόνο αυτό.

Σύμφωνα με τον δερματολόγο Δρ. Paradi Mirmirani, το υαλουρονικό αυξάνει την ανάπτυξη των μαλλιών και την πυκνότητα των θυλάκων. Με άλλα λόγια, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να συμβάλλει στην πύκνωση των μαλλιών.

Ίσως να μην μπορέσετε να αποφύγετε την τριχόπτωση. Τότε, θα είναι η κατάλληλη στιγμή να απευθυνθείτε στο ιατρικό προσωπικό της Starks για βοήθεια. Έως τότε, οι συντηρητικές θεραπείες όπως οι εγχύσεις εξειδικευμένου υαλουρονικού οξέος, μπορεί να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της τριχόπτωσης.

Αναζωογονεί την επιδερμίδα και προσδίδει νεότητα

Σε όλους μας αρέσει να φαινόμαστε νεότεροι. Η νεανική εμφάνιση αρχίζει και τελειώνει με την υγεία της επιδερμίδας. Επειδή το υαλουρονικό οξύ θρέφει και ενυδατώνει το δέρμα, μπορεί να συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη διαδικασία αντιγήρανσης.

Θυμηθείτε: Νωρίτερα αναφέραμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του υαλουρονικού οξέος του οργανισμού σας βρίσκεται στο δέρμα σας. Βοηθά το δέρμα σας να συγκρατεί νερό, με αποτέλεσμα ένα πιο υγιές και πιο νεανικό δέρμα. Εξ ορισμού, όταν το δέρμα σας ενυδατώνεται, η εμφάνιση των ρυτίδων μειώνεται σημαντικά.

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να συμβάλλει στην επιβράδυνση ή ακόμη και στη διακοπή της φυσικής φθοράς που εμφανίζει το δέρμα σας εξαιτίας της γήρανσης. Και υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που τεκμηριώνουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Επιπλέον, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις δερματίτιδας.

Γι’ αυτό η έγχυση υαλουρονικού οξέος μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της συνολικής εμφάνισης του δέρματος.

Σημαντικό είναι η εφαρμογή να γίνεται με πιστοποιημένα υλικά και από έμπειρο προσωπικό. Εμείς στα κέντρα Starks, εγγυόμαστε και για τα δύο.

Συμπέρασμα

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να μην είναι η πηγή νεότητας, αλλά ασφαλώς βοηθά με φυσικό τρόπο στη βελτίωση του δέρματος και τη μείωση της τριχόπτωσης. Αυτό από μόνο του μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο νεανική, λαμπερή εμφάνιση.

Take care of my hair

Συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα