Skip to main content

Τα οφέλη της μεσοθεραπείας

Για τους ανθρώπους με αλωπεκία, η απώλεια των μαλλιών τους μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εξωτερική τους εμφάνιση, επηρεάζοντας σημαντικά την αυτοπεποίθησή τους καθώς μεγαλώνουν σε ηλικία. Ευτυχώς, με προηγμένες τεχνολογίες, όπως εκείνες που προσφέρει η Starks για τη διαχείριση της γήρανσης, η τριχόπτωση δεν αποτελεί πλέον μια μόνιμη κατάσταση. Έχουμε τη δυνατότητα να καταπολεμούμε την τριχόπτωση σχεδόν σε κάθε στάδιο εξέλιξής της, διασφαλίζοντας ότι θα έχετε τα μαλλιά που θέλετε και αξίζετε για πολλά χρόνια ακόμα.

Τι είναι η μεσοθεραπεία

Μία από τις πιο δημοφιλείς θεραπευτικές επιλογές είναι μια τεχνική που ονομάζεται μεσοθεραπεία. Η μεσοθεραπεία βασίζεται στην αρχή ότι τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά μπορούν να τονώσουν την τριχοφυΐα και την υγεία των μαλλιών, επιβραδύνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη διαδικασία της τριχόπτωσης. Σε αντίθεση με τα ειδικά σαμπουάν και μαλακτικά μαλλιών, τα οποία είναι σχεδιασμένα για την τοπική αποκατάσταση της υγείας των μαλλιών, η μεσοθεραπεία λειτουργεί παρέχοντας θρεπτικά συστατικά απευθείας στη ρίζα της τρίχας, μέσω ενέσεων. Αυτές οι ενέσεις περιέχουν ένα δοκιμασμένο διάλυμα βιταμινών και υαλουρονικού οξέος, που προσφέρει πολλαπλά οφέλη στα μαλλιά σας.

Τα οφέλη της μεσοθεραπείας

Ανώδυνη διαδικασία

Πριν από τη διαδικασία της μεσοθεραπείας, εφαρμόζεται ένα τοπικό αναισθητικό στην πληττόμενη περιοχή, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα έχετε μια εύκολη και άνετη διαδικασία. Επειδή οι μικροβελόνες διεισδύουν μόνο στη μεσαία στοιβάδα του δέρματος, γνωστή και ως μεσόδερμα, η διαδικασία δεν αφήνει τον ασθενή με διαρκή πόνο κατά την ανάρρωση.

Επιβραδύνει την τριχόπτωση

Η μεσοθεραπεία είναι σχεδιασμένη με στόχο την επιβράδυνση της διαδικασίας της τριχόπτωσης με διάφορους τρόπους. Τα θρεπτικά συστατικά στις ενέσεις είναι ειδικά επιλεγμένα για τις αναζωογονητικές τους ιδιότητες. Η μεσοθεραπεία προκαλεί αυξημένη αιμάτωση στο τριχωτό της κεφαλής, μειώνει τη φλεγμονή και παρέχει στα τριχοθυλάκια μια βάση θρεπτικών πρωτεϊνών, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων που ενισχύουν την τριχοφυΐα.

Εξουδετερώνει την υπερβάλλουσα διυδροτεστοστερόνη (DHT)

Μία από τις συνηθέστερες αιτίες της αλωπεκίας και της ανδρικής τριχόπτωσης οφείλεται στην παρουσία υπερβάλλουσας διυδροτεστοστερόνης (DHT) στον ασθενή. Η υπερπαραγωγή DHT μειώνει τους κύκλους ζωής των τριχών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πρώιμη τριχόπτωση, ιδιαίτερα στους κόλπους και στην κορυφή του τριχωτού της κεφαλής. Τα θρεπτικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στη μεσοθεραπεία εξουδετερώνουν την υπερβάλλουσα DHT, επιτρέποντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στα τριχοθυλάκια να συνεχίσουν τον φυσιολογικό κύκλο ζωής τους για υγιή και παρατεταμένη ανάπτυξη.

Μειώνει την πιτυρίδα

Ένα συμπληρωματικό όφελος της διαδικασίας της μεσοθεραπείας είναι η αναζωογόνηση του ίδιου του τριχωτού της κεφαλής. Η μεσοθεραπεία έχει χρησιμοποιηθεί επί δεκαετίες στον κλάδο της αισθητικής, βοηθώντας στη μείωση των ρυτίδων, την καταπολέμηση του εκζέματος, και χαρίζοντας στο δέρμα μια «λαμπερή» όψη. Στο τριχωτό της κεφαλής, οι βελόνες που χρησιμοποιούνται για την ένεση δημιουργούν μικρο-διατρήσεις στο μεσόδερμα, οι οποίες τονώνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, βασικά συστατικά για ένα υγιές δέρμα. Ταυτόχρονα, οι ενέσεις ενθαρρύνουν την αυξημένη αιμάτωση, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής και των τριχοθυλακίων. Η μεσοθεραπεία επιτυγχάνει όλα αυτά τα αποτελέσματα χωρίς να καταστρέφει το υπάρχον κολλαγόνο και επομένως αυξάνει απλώς την παρουσία αυτής της ωφέλιμης χημικής ουσίας στο τριχωτό της κεφαλής σας. Το αποτέλεσμα; Υγιές, ενυδατωμένο δέρμα που είναι λιγότερο πιθανό να παράγει ενοχλητική πιτυρίδα.

Ταχεία ανάρρωση και αποτελεσματικότητα

Παρόλο που η συνολική διαδικασία της μεσοθεραπείας μπορεί να ολοκληρωθεί σε διάστημα αρκετών εβδομάδων ή μηνών, η ανάρρωση μετά από κάθε συνεδρία είναι γρήγορη και κυριολεκτικά ανώδυνη. Ενώ κάποιοι ασθενείς μπορεί να νιώσουν πόνο στο τριχωτό της κεφαλής ή να εμφανίσουν μηδαμινούς μώλωπες από τις μικροενέσεις, οι εν λόγω ανεπιθύμητες ενέργειες συνήθως εξαφανίζονται σε λιγότερο από μία εβδομάδα από τη διαδικασία. Επιπλέον, σε αντίθεση με τη διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών, το αποτέλεσμα της μεσοθεραπείας είναι γρήγορα ορατό, συχνά από μερικές ημέρες έως εβδομάδες.

Επίτευξη αποτελεσμάτων με τη μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία είναι ένας αποδεδειγμένος και αποτελεσματικός τρόπος επιβράδυνσης της τριχόπτωσης και διατήρησης υγιών μαλλιών με όγκο για πολλά χρόνια. Η διαδικασία είναι κατάλληλη τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες που πάσχουν από αλωπεκία στα διάφορα στάδια εξέλιξής της. Για να μάθετε εάν η μεσοθεραπεία είναι η κατάλληλη λύση για εσάς, μιλήστε με έναν από τους ειδικούς αυτής της θεραπείας στη Starks. Θα είμαστε εδώ για εσάς σε κάθε βήμα της διαδικασίας και θα διασφαλίσουμε ότι θα αποκτήσετε τα μαλλιά που ονειρεύεστε.

Take care of my hair

Συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα